• DOLAR 32.222
  • EURO 34.725
  • ALTIN 2450.017
  • ...
Ankara eylemcisinin cenazesi kimsesizler mezarlığında defnedilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

13 Mart`ta Ankara Kızılay`da meydana gelen terör saldırısı ile ilgili olarak Adli Tıp işlemleri tamamlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından olayı gerçekleştirdiği bilgisi verilen canlı bomba Seher Çağla Demir`in bedeni, patlamanın etkisi ile yüzlerce parçaya ayrılmıştı. Yine terör saldırısını gerçekleştirenler arasında bulunan Özgür Ü.`nün ise cesedinin vücut bütünlüğünü koruduğu tespit edildi.

AİLESİ İSTEMEDİ
Adli Tıp Kurumu yönetmeliğine göre kimliği tespit edilmesine rağmen ailesi veya yakınları tarafından 3 gün içinde alınmayan cesetlerin, gömülmek üzere belediye veya mülki idare amirliğine teslim edilmesi gerekiyor.

KİMSESİZLER MEZARLIĞINA GÖMÜLECEK
Adli Tıp işlemlerinin bitmesine rağmen canlı bomba Seher Çağla Demir`in cenazesini kimse almadı. Canlı bombanın babası da kızının cesedini istemediğini söylemişti. Canlı bomba Seher Çağla Demir`in cenazesi belediye veya mülki idare amirliği tarafından kimsesizler mezarlığına gömülecek.

Ankara saldırısında yer alan Özgür Ü`nün cesedini almak için ise babasının Adli Tıp Kurumu`na başvuru yaptığı öğrenildi. Adli Tıp Kurumu da Özgür Ü`nün babasının başvuru talebini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na iletti. Savcılık, cesedin Özgür Ü`nün babasına verilmesinde bir sakınca olmadığını bildirdi.

ajanslar

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir