• DOLAR 32.576
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2447.426
  • ...
Yeni Milli Eğitim Müdürü görevine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yaklaşık bir yıldır vekâleten yürüten İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman'ın yerine Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı atandı. Yeni görevine başlayan Sarı, ilk olarak şube müdürleriyle toplantı yaparak kentin eğitim durumu hakkında bilgi aldı.

Eğitim-Bir-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, Yakup Sarı’yı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Eğitim-Bir-Sen Yönetim Kurulu'na nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

“Mardin asırlardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, güzelliğini sevgiden, hoşgörüden ve çok kültürlülüğünden almış, kadim ve güzide bir şehrimizdir.” diyen Sarı, “Mezopotamya Ovasının bereketini ve huzurunu taşıyan bu şehir şüphesiz bizler için de bir umut ve ışık kaynağı olacaktır.” dedi.

1965 yılında Çorum’un Osmancık ilçesinden dünyaya gelen Yakup Sarı,  Bursa Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra öğretmenliğe başladı. Çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinin ardından Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak üç yıl görev yaptı. 2008 yılında ise Pursaklar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü görevine getirildi. Evli olan Sarı, İngilizce ve Arapça bilmektedir. (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir