• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
"Halepçe`de nefes alan her canlı hayatından oldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Bingöl İl Başkanlığı ile Eğitim Bir-Sen Bingöl il başkanlığı, Halepçe katliamı yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulunarak, Halepçe'de nefes alan her canlının hayatından olduğunu belirterek, sebep olanların Mahkeme-i Kübra da hesap vereceklerini söylediler.

Bingöl`de Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik, katliamda 5 bin kişinin hayatını kaybettiği, 7 bini aşkın kişinin de yaralandığını belirterek, “Ortadoğu coğrafyasının ilk kez kimyasal silah gerçeğiyle tanıştığı Halepçe Katliamı, insanlık tarihinin utanç sayfalarından biridir. Bu utanç ile zamanında yüzleşilemediğinden Suriye'deki kardeşlerimiz aynı zulmü görmeye devam etmektedir. 28 yıl önce Halepçe katliamına ses çıkarmayanlar, mazlum Suriye halkının feryadını da duymayarak zulme ortak oluyor. Halepçe`de katliama verdikleri kimyasal silahla destek olanlar katil Esed`e beş yıldır göz yumarak katliamların devam etmesine ön ayak oluyorlar.” dedi.

"Zulüm ile âbâd olunmaz"

Çelik, “İnsanlık onuru 28 yıl sonra bir kez daha ayaklar altında, suçlular ve ortakları, savaş mahkemesinde yargılanmak bir tarafa dünyaya kan kusturmaya devam ediyorlar. Başta Halepçe katliamında hayatını kaybedenler olmak üzere Suriye, Filistin, Arakan, Mısır ve tüm katliam mağdurlarını rahmetle anıyoruz. Yeryüzünde zulüm gören bütün milletlerin yaşadığı zulümlerin son bulmasını istiyoruz. Unutmamak gerekir ki, zulüm ile âbâd olunmaz.” ifadelerini kulandı.

"Halepçe`de nefes alan her canlı hayatından oldu"

Eğitim Bir-Sen Bingöl il BAŞKANI Yunus Kava İse “Halepçe katliamında çoğu kadın, yaşlı ve çocuk 5 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Bu vahşi saldırı, tüm insani değerlere olduğu gibi özü itibariyle doğaya ve bütün canlıların hayat hakkına da yönelikti aslında. Çünkü 16 Mart 1988`de Halepçe`de nefes alan her canlı hayatından oldu. Bugün, o katliamı yapan Saddam Hüseyin ve adamları yok ama başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde hala kan akıtılıyor, katliamlar yapılıyor.” diye konuştu.

"Halepçe`nin bugünkü adı Suriye`dir, Gazze`dir"

Kava, “Halepçe`ye benzer katliamlar dünyanın çeşitli bölgelerinde ve özellikle İslam Coğrafyası'nda devam etmektedir. Halepçe`nin bugünkü adı Suriye`dir, Gazze`dir, Pakistan`dır ve Mısır`dır. Suriye`de Halepçe`den çok daha büyük kıyımlar yapılıyor. Bu durum, toplu katliam ve savaş gibi insanlık suçlarının bir ülkeye, bir diktatöre ya da bir döneme özgü olmadığını göstermektedir. Bu katliamı yapanların yanında, katliama seyirci kalan, kimyasal silahları bu zalimlerin ellerine verenler de suçludur. Zulümde Birleşmiş Milletler, Amerika ve Avrupa gibi mimsiz medeniyetler ise bu zulümlere geçmişte sessiz kaldığı gibi, bugünde sessizliğini devam ettirmektedir.” dedi.

"Biz hep haklıdan ve mazlumdan yana olacağız"

Kava, Eğitim-Bir-Sen olarak, savaşa, katliamlara, baskı ve zulme hep karşı olduk, bundan sonra da karşı olmaya devam edeceğiz. Zulüm kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, biz hep haklıdan ve mazlumdan yana olacağız. Halepçe'de katledilenleri rahmetle anıyor, dünyanın neresinde olursa olsun ve zulüm nereden gelirse gelsin zalimleri nefretle kınarken Bediüzzaman Hazretlerinin 'Zalimler İçin Yaşasın Cehennem' sözünün Mahkeme-i Kübra`da yankı bulacağına inanıyoruz." diyerek konuşmasını sonlandırdı. (Nihat Kanat-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir