• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yaralı turnayla ortalıkta kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Solhan ilçesinde Masala Deresi mevkiinde yaralı olarak bulduğu  'Bayağı Turna’ kuşu ile ortalıkta kalan bir vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda.

Bayağı Turna kuşunu yaralı olarak bulan Mustafa Kutlu adlı vatandaş, yetkililerden turna kuşuna sahip çıkmalarını istedi.

Kutlu, "Turna kuşunu Solhan ilçemiz Masala Deresi civarında buldum. Solhan ilçe merkezinde getirip İl Tarım müdürlüğüne götürdüm ama kimse sahip çıkmadı.  Yaralı olduğu için kendi imkânlarımla kuşu veterinere götürüp tedavi ettirdim. Şuanda ne yapacağımı bilmiyorum. Bu kuş türü bizim buralarda bulunmuyor. Göçmen kuşu olarak biliniyor ve bizim buralarda gelip deniz veya büyük göllerin bulunduğu yerlere giderlermiş." dedi.

Yetkililerden yardım isteyen Kutlu, "Yaralı halde bulduğum bu göçmen kuşu Bayağı Turna’nın koruma altına alınıp yaşayabileceği yere götürülmesi gerekir.  Bu konuda Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün bu türüne az rastlanan kuşu koruma altına almaları lazım. Sonuçta bir can taşınıyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir