• DOLAR 32.512
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2451.375
  • ...
Eğitim-Bir-Sen Halepçe katliamını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halepçe katliamının 28. yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Çoşkun, 1988'de dönemin Irak diktatörü tarafından gerçekleştirilen kimyasal saldırılarda ilk anda 5 bin Halepçeli Kürt yaşamını yitirmiş ve binlercesi de yaralanmıştı. Bu saldırı sonrası büyük bir göç dalgası ve büyük bir insanlık dramı yaşandığını ifade etti.

Halepçe katliamında tüm canlıların hedef alındığını belirten Çoşkun, "16 Mart 1988’de Irak’ın Halepçe kentinde savunmasız ve masum insanlar, Hiroşima ve Nagazaki’den sonra gerçekleştirilen en korkunç kitle imha saldırısının hedefi olmuş, çoğu kadın, yaşlı ve çocuk 5 bini aşkın Kürt hayatını kaybetmişti. Bu vahşi saldırı, tüm insani değerlere olduğu gibi, özü itibariyle doğaya ve bütün canlıların hayat hakkına da yöneliktir. Çünkü 16 Mart 1988’de Halepçe’de nefes alan her canlı hayatından oldu." dedi.

Halepçe katliamı sıradan bir olay olmadığını ve asla unutulmayacaklarını söyleyen Çoşkun, "Hiroşima, Nagazaki, Srebrenitsa, Hama, Gazze, Roboski hadiseleri insanlığın  yüz karası ve utanç tablolarıdır. Küresel sistem hala güçlüden ve zalimden yana olsa da; halkların inanç, direniş, adalet ve özgürlük sevdaları, zalimleri ve sistemlerini tarihin çöp sepetine yuvarlamasına kimse mani olamayacaktır."  diyerek gerek 28 yıl önce Halepçe’de işlenen insanlık suçunu işleyenler gerekse de bugün Suriye’de işlenen cinayetlere alet olanların aynı akıbete uğrayacaklarını ifade etti.

Şehitler ayı olarak bilinen Şubat ve Mart aylarında hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Çoşkun, "Birçok hüznü içinde barındıran Şubat ve Mart aylarında Halepçe katliamını yâd ederken, olayda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ve bütün mazlumlara, mağdurlara sabır-metanet diliyorum." dedi.

Ankara Kızılay’daki terör saldırısında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet dileyen Çoşkun, yaralılara acil şifalar diledi. (Ramazan Casuk-Mustafa Gül-İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir