• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
HÜDA PAR`dan Halepçe Katliamı Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)'nin kamuoyula paylaştığı basın açıklamasının tam metni

16 Mart 1988 tarihi tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan büyük bir vahşetin adı olarak tarihin zulüm sayfalarına geçen kara bir leke olarak hatırlanmaya devam edecektir.

Ümmetin yetimleri olan mazlum Kürd halkının, topyekûn katledildiği ve tarihteki en vahşi saldırılardan biri olan Halepçe Katliamının üzerinden 28 yıl geçti.

16 Mart 1988 tarihinde kimyasal silahlarla çoluk çocuk, yaşlı, kadın binlerce masum Kürd`ün vahşice katledildiği, on binlercesinin ise sakat kaldığı Halepçe katliamının emrini veren asrın firavunu zalim Saddam ile bunu gerçekleştiren Kimyasal Ali ve diğer katiller, bugün insanlık adına nefretle anılmaktadır.

Yıllar sonra Saddam ve onun emriyle bu katliamı yapan katiller yaptıkları bu katliamın sorumluları olarak yargılanıp idam edilmişlerdir.

Oysa bu katliamın sorumluları, dönemin Irak yönetiminden ibaret değildir. En az Saddam kadar ona bu silahları sağlayan dünya emperyalizminin öncüsü ve mazlumların kanıyla beslenen, İngiltere, ABD, Almanya ve Fransa da bu soykırımın sorumlusudur. Baas rejiminin eliyle gerçekleşen ve yüz binlerce Kürd`ün mazlumca katledildiği yüz binlercesinin kendi topraklarından sürüldüğü Enfal operasyonlarının son halkası olan Halepçe Katliamı, uluslararası sistemin gözleri önünde gerçekleşmiş ve ne yazık ki bugüne kadar bu vahşete ortak olanlar hakkında bir sorgulama dahi yapılamamıştır.

Ne yazık ki 16 Mart 1988`de Halepçe`ye atılan kimyasal silahları Baas rejimine veren zihniyetin bugün Kürdlerin hamisi rolüne soyunması ve Kürdistan`ın kurtarıcıları olarak lanse edilmesini de ibretle izlemekteyiz.

Bugün Suriye başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin ve genişletilen işgallerin arkasındaki zihniyet dün Halepçe`de tüm dünyanın gözleri önünde işlenen katliamın asıl failleridir.

16 Marttaki katliama sessiz kalan ve sekiz yıl süren Irak-İran Savaşı boyunca Baas rejimini destekleyen başta ABD olmak üzere uluslararası şer odakları, dün olduğu gibi bugün de Kürd halkına felaketler dışında hiçbir şey vermemiştir, vermeyecektir.

Bu halkın mazlum evlatlarına BİJİ OBAMA sloganı attırarak emperyalistlerin dün yaptıkları katliamları bu halka unutturmaya çalışanların mazlum Kürd halkının geleceğinde yeri olamaz.

Üzerinden 28 yıl geçmiş olmasına rağmen Saddam`a verdikleri kimyasal silahlarla bu soykırıma ortak olanlar, tarih önünde bunun hesabını verecek ve er geç adalet yerini bulacaktır.

Halepçe katliamının 28`inci yıldönümünde şehit düşen kardeşlerimizi rahmetle anıyor ve bu insanlık trajedisine yol açan zalimleri lanetliyoruz.

İnanıyoruz ki; Zulüm ile abad olanın sonu hezimet ve zillet olacaktır. Acı ve elem duyduğumuz bu gün için söyleyeceğimiz son sözümüz Üstadımız Bediüzzaman`ın sözü olacaktır.

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM…


HÜDA PAR GENEL MERKEZİ
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir