• DOLAR 32.286
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2439.779
  • ...
"Belediye başkan yardımcısı beni polisle tehdit etti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de ekmek satış büfesinin belediye tarafından kapatılacağını belirten Kadriye Aytunç isimli kadın, mağduriyet yaşamamak ve konuyu görüşmek için belediyeye gittiğini fakat burada Belediye Başkan Yardımcısı Ragıp Atala tarafından polisle tehdit edildiğini iddia etti.

Yaklaşık 11 yıldır büfede ekmek satışı yaptığını söyleyen Kadriye Aytunç, belediyeye tepki göstererek, mağduriyetinin gidermesini istedi.

Uzun süredir Yenişehir Mahallesi Sultan Sokağı’nda faaliyet gösteren Bingöl Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, maddi durumu yetersiz vatandaşların sık sık uğradığı fırınlardan birisiydi. Belediye, fabrika yerini şahsa ait olduğu gerekçesiyle kapattı. Fabrika önünde bulunan ekmek satış büfesini de çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle kapatan belediye; Kadriye Aytunç’un 2005 yılından bu yana işlettiği ekmek büfesini de kapatma kararı aldı.

“Yardımcı olacağız dediler ama olmadılar”

2005 yılından bu yana büfede ekmek satışı yaptığını ve büfesinin hiçbir alternatif gösterilmeden belediye tarafından kaldırılacağını ifade eden Kadriye Hanım, alternatif bir iş sunmadığı için mağdur olduklarını söyledi.

Kadriye Hanım, “Hem biz hem de maddi durumu yetersiz vatandaşlar mağdur oldu. Vatandaşların mağdur olmaması için farklı ekmek fabrikalarından ucuz ekmek getirip satmaya başladım. Ve bir müddet satışı sürdürdüm. Ancak belediye ekipleri satışı durdurmamı ve kısa sürede büfenin yıkılacağını söylediler. Defalarca belediye yetkilileri ile görüşmek istememe rağmen görüştürülmedim. Bir ara Bingöl Belediye Başkanı ile sokakta karşılaştım. Kesinlikle mağdur edilmeyeceğimi bana beyan etti. Ama belediye başkanı sözünde durmadı.” dedi.

“Belediye Başkan yardımcısı polisle beni tehdit etti”

“Yaklaşık 20 gün önce büfeyi boşaltmamızı istediler ve bende boşalttım.” diyen Kadriye Hanım, Bu durumu Belediye Başkan Yardımcısı Ragıp Atala ile görüştüm. O da beni Belediye Başkanı Yücel Barakazi’ye yönlendirdi. Belediye başkanı ise beni içeri bile almadı. Ben içeri girmek isteyince ‘içeri giremezsin’ dediler. Ben biraz direnince ‘git Ragıp Atala, sorununu çözsün’ dediler. Ben tekrar Ragıp Atala’nın yanına gittim. Belediye Başkanı Yücel Bey beni size gönderdi dedim. Ragıp Bey bana sert çıkarak,  ‘çık yoksa polis çağırırım’ dedi ve beni rencide etti. ‘Ben buraya silahlı olarak gelmedim ve sizi de tehdit etmedim. Ne diye polis çağırıyorsunuz. Ekmeğim için buradayım. Ben polislik bir şey yapmadım. Bir bayana bu yapılır mı’ dedim.” ifadelerini kullandı.

İddialar üzerine Bingöl Belediyesi bir açıklama yayımladı

Kadriye Hanım’ın iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yapan Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü,  iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Ekmek üretiminin ihale yolu ile özelleştirildiğinin, bu kapsamda daha önce ekmek satışı yapmak üzere kurulan büfelerin de kaldırması için karar alındığının belirtildiği açıklamada,  şu ifadeler kullanıldı: “Bingöl Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası 19 Şubat 2016 tarihinde kapatılmıştır. Ekmek üretimini ihale yolu ile özelleştiren belediyemiz, daha önce ekmek satışı yapmak üzere kurulan büfeleri de bu kapsamda kaldırmak için karar almıştır. Yapılan program sonrası ekmek büfeleri kaldırılmaya başlayan ekiplerimiz, Kadriye Aytunç’a ait büfenin kaldırılması için gerekli uyarıları yapmıştır. Kadriye Aytunç adlı vatandaş, Belediye Başkanlığımızı ziyaret ederek, Belediye Başkanımız Yücel Barakazi ile görüşmek istemiştir. Randevu sistemi ile misafirlerini ve hemşehrilerimizi ağırlayan Belediye Başkanımız, Kadriye Aytunç’un talebi üzerine önce Belediye Başkan Yardımcımız Ragıp Atala ile görüşmesi gerektiğini ifade etmiştir. Başkan Yardımcısı Ragıp Atala’nın da başkanlık makamında olması nedeniyle Aytunç, Özel Kalem Müdürlüğü odasında Başkan Yardımcısı Ragıp Atala ile görüşmüştür.”

Açıklamanın devamında, “Aytunç, belediyeden kiraladığı büfesinin kaldırılmaması talebini yinelemiştir. Başkan Yardımcısı Ragıp Atala ise ‘Belediye Halk Ekmek Fabrikamızı 19 Şubat itibari ile kapattık. Ekmek satışımız olmadığı için ekmek satışı yapan büfelerin hepsini kaldırıyoruz.  Halk Ekmek Fabrikası’nın olduğu yerin arsası bir şahsa ait olduğu için biz de orayı komple boşaltıyoruz. Yardıma muhtaç ailelere verdiğimiz ücretsiz ekmek için de belediyemiz tarafından ihale yapılarak ekmeklerin fırınlardan verilmesine yönelik çalışmayı hayata geçirdik.’ demiştir.” ifadelerine yer verildi.

Kadriye Aytunç’un Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin makamına direk girmeye çalıştığının ileri sürüldüğü açıklamada, “Kadriye Aytunç’un ısrarı üzerine Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi kendisi ile Başkan Yardımcısı Ragıp Atala ve Özel Kalem Müdürlüğü çalışanlarından asistan Serap Demir ile makamında görüşmüştür. Kadriye Aytunç’un Başkan Barakazi’den kaldırılacak ekmek büfesinin yerine yeni bir yer verilmesi talebi üzerine, Belediye Başkanımız Yücel Barakazi; ekmek büfesi olarak kullanılan yerlerin Halk Ekmek Fabrikası kapatıldığı için işlevini yitirdiğini ve büfelere izin verilmediğini belirtmiştir. Kadriye Aytunç’un mağduriyetinin giderilmesi ve eşine iş sağlanması için yardımcı olan Belediye Başkanımız Yücel Barakazi, Aytunç’un eşine Bingöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde şirket personeli olarak iş imkânı sağlayabileceğini dile getirmiştir. Ancak Aytunç eşinin hasta olduğu gerekçesi ile bu talebi reddetmiştir. Eşinin tamirci olduğunu söyleyen Aytunç’a, Başkan Barakazi, Küçük Sanayi Sitesi’nde kendisine bir iş imkânı sağlayabileceğini söylemiştir. Aytunç, bu talebi de reddetmiştir. Öğrencileri olduğunu söyleyen Ayrunç’a Başkan Barakazi, burs yardımında bulunacağını dile getirmiştir. Ancak Aytunç çocuklarının devletten burs aldığını söyleyerek bu talebi de reddetmiştir.” denildi.  (Nihat Kanat-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir