• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
Diyarbakır`da 61 el yapımı bomba bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde, polis ve jandarmanın PKK'ya yönelik operasyonları kapsamında, cadde, sokak, köprü ve menfezlerde yapılan aramada, 61 el yapımı bomba ve 6 kutu torpil bulundu.

Bismil İlçesi'nde, jandarma ve polisin ortak yürüttüğü operasyon sonuçlarına ilişkin Diyarbakır Valiliği, yazılı olarak yaptığı açıklamada, "İlimiz, Bismil İlçesi genelinde bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik olarak Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığıyla birlikte ilçe genelinde anayollar, cadde ve sokaklar üzerindeki köprü ve menfezlerde 15.03.2016 günü saat12.00 sıralarında arama faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Yapılan aramalar sonucunda; 61 el yapımı bomba, 6 kutu torpil (40'lık kutular içerisinde), çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme (ateşleme fitili, çeşitli kimyasal maddeler, eldiven vb.) ele geçirilmiştir.

Arama faaliyetleri sonucu elde edilen mühimmat gerekli incelemelerin yapılabilmesi için muhafaza altına alınmış ve konu ile ilgili olarak adli işlemlere başlanmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için bölücü terör örgütüne karşı yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir" denildi.

Fotoğraf: Arşiv

Bu haberler de ilginizi çekebilir