• DOLAR 32.588
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2440.536
  • ...
Diyarbakır Valiliğinden beton blok açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinin çevresine yerleştiren beton bloklar hakkında yazılı açıklama yaptı. Valilik, blokların geçici olarak yerleştirildiğini belirtti.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “İlimiz Sur ilçesinde bazı mahallelerde barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imha edilmesine yönelik sürdürülen operasyonun 9 Mart 2016 tarihinde tamamlanmasına müteakip; Gazi Caddesinin tamamında, Cevatpaşa Mahallesinin tamamında, Dabanoğlu Mahallesinde bulunan Marangoz sokak, Miras sokak, Süleyman Nazif sokak ve Varol sokakta 13 Mart 2016 tarihinde sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır. Geri kalan mahallelerimizde var olabilecek tuzaklamaların imha edilmesi ve ilgili alanın vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde kullanımına uygun hale getirilmesi için arama- tarama faaliyetleri devam ettiğinden Sur`un 4 ana girişi dışında kalan bölgelere ve kapılara 3 metre yüksekliğinde bloklar yerleştirilmesine dair bazı basın yayın organlarında haberler yer almıştır." denildi.

Çalışmaların tamamlanmasına müteakip blokların yerleştirildiği bölgelerden kaldırılacağı belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Operasyonun sürdürüldüğü Sur içerisinde bulunan toplam 15 mahallede vatandaşlarımızın can ve mal kaybı yaşamaması, bu bölgede bulunan tarihi miras ve kültürel dokunun korunması, Sur içi bölgemizin genel asayiş ve güvenliğinin daha iyi sağlanması amacıyla, Sur bölgesine giriş ve çıkışların 4 ana kapıdan yapılmasının sağlanması için, muhtelif bölgelere (herhangi bir yere monte edilmeden) taşınabilir bloklar yerleştirilmiştir. Güvenlik birimlerimiz tarafından çalışmaların tamamlanmasına müteakip bloklar yerleştirildiği bölgelerden kaldırılacaktır.” (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir