• DOLAR 32.446
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2440.848
  • ...
Meşal: Gazze Şeridi`ne Savaş Açılmasını İstemiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Hamas'ın Gazze Şeridi'ne savaş açılmasını istemediğini, Batı Yaka'da yaşananların bir halk intifadası ve direnişin yaptığının ise kendini savunmak olduğunu söyledi.

Katar'ın başkenti Doha'da France 24 kanalına konuşan Meşal, Hamas ve Filistinliler olarak savaş istemediklerini, işgalden muzdarip olduklarını, İsrail'in Gazze Şeridi'ni savaşla tehdit ettiğini, kuşatma altında tutarak halkını aç bıraktığını, Batı Yaka'ya Yahudi yerleşim birimleri inşa ettiğini ve Kudüs'ü Yahudileştirmeye çalıştığını, 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlileri göçe zorladığını ifade etti.

Zaman zaman sınırda gerginlik yaşandığını fakat Hamas'ın savaş istemediğini belirten Meşal, "Biz özgürlüğü için mücadele eden bir halkız. Gazze ablukayı kırmaya çalışıyor" dedi.

Batı Yaka ve Kudüs'teki çatışmalarla ilgili soruya verdiği cevapta yaşananların bir halk intifadası olduğunu belirten Meşal, intifadanın tüm yolların çıkmaz sokağa girmesinin ardından patlak verdiğini söyledi.

İntifada kıvılcımının işgal rejimi başbakanının Mescid-i Aksa'yı bölme girişimine cüret etmesiyle yandığına dikkat çeken Meşal, Hamas Hareketi'nin ve Filistinli grupların kendilerini savunduklarını ve hücum değil müdafaa savaşı verdiklerini bildirdi.

Meşal, işgalcileri saldırılarını durdurmaya mecbur etmek için Filistinlilerin direnişten başka yolları olmadığını ifade etti.

Filistin Yönetimi'nin işgal güçleriyle yürüttüğü güvenlik koordinasyonunun işgal rejimine hizmet olduğunu belirten Meşal, uzlaşı çabalarının tamamlanması amacıyla Fetih ve Hamas liderlerinin önümüzdeki günlerde bir araya geleceklerini söyledi.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir