• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Laikleri anlamak mı, deveye hendek atlatmak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Siyaset Gemisi / Doğruhaber

Laikleri anlamak gerçekten çok zor.

Bir taraftan Müslümanları geçmişte yaşamakla suçlayarak “gerici” suçlamasında bulunuyorlar, öte tarafta geçmiş isim ve sembollere takılıyor, toplumsal bir otistizmin alanına girerek kurdukları dünyalarında yaşıyorlar.

İki örnek üzerinden gidelim.

Göksel Kaya adında bir tiyatrocu var. Bu zat biraz makyajla Atatürk`e bayağı bir benzetiliyor. Bu özelliğinden dolayı etkinliklere katılıyor ve rolünün gereğini yerine getiriyor.

Göksel Kaya, Mustafa Kemal Atatürk`ün hayatından kesitler sunacak kısa film çekimleri için bir şehre gelmiş. Atatürk`e benzerliğiyle dikkati çeken Kaya`yı karşılarında gören kimi laikler “Sana ihtiyacımız var paşam” diyerek gözyaşı dökmüş.

Şimdi gel de bunu bir yere oturt.

“Türk milleti zekidir” derken acaba Atatürk kimi kast ediyordu? Daha önceleri de 19 Mayıs`larda Samsun`da araca bindirilen Atatürk heykeli şehirde gezdiriliyordu.

Dedim ya adamları anlamak zor.

Yaşadıkları zamanın farkında değiller.

Nasrettin hoca fıkrasına gösterdikleri tepki meseleyi iyice netleştiriyor aslında.

Efendim neymiş, Nasrettin Hoca iki eşli olarak gösteriliyormuş da kötü örnek oluyormuş.

Biri bunlara Nasrettin Hocanın cumhuriyet ilan edilmeden yaklaşık 600 yıl önce yaşadığını söylese kendilerine gelirler mi acaba?

Hiç sanmıyorum.

Laik düşünce genlerine işlemiş adamların.

Mesela iki eşi olan Nasrettin Hoca yerine bir eşi ve üç metresi olan bir Nasrettin Hoca fıkrası anlatılsa “kötü örnek” diye bir kaygıları olmaz bu zevatın.

Dedim ya adamları anlamak zor diye.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir