• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Kağıt Gazetelere Adım Adım Veda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Guardian gazetesinin haberine göre, piyasa uzmanları Noel sırasında bir milyon dolayında iPad ve Kindle`ın hediye olarak satın alındığını tahmin ediyor.
 
Teknoloji devrimi, İngiltere basınında on yıllara dayanan bazı gelenekleri artık ortadan kaldırıyor.
 
NOEL GELENEĞİ BİLE DEĞİŞTİ
İngiltere`de iş hayatının neredeyse tamamen durdurduğu Noel günü gazetelerin çıkmaması, 1912`den bu yana devam eden bir gelenek. Ancak bu gelenek dün ilk kez Sunday Times gazetesi tarafından dijital platformda bozuldu. Sunday Times, Noel günü bir internet baskısı çıkardı.
Guardian`daki haberde, kağıda basılı gazete satışlarının geride bıraktığımız yıl içinde İngiltere`de yüzde 10 oranında düştüğü bildiriliyor.
 
SATIŞLAR DÜŞÜYOR
Bundan 50 yıl önce Daily Mirror ve Daily Express gibi ulusal gazetelerin tirajları 4 milyonun üzerinde seyrederken, günümüzde İngiltere`nin en çok satan gazetesi Sun`ın tirajı 2 milyon 6 yüz bin ile sınırlı.
 
Kağıt baskıda müşteri kaybeden gazeteler dijital ortamda açığı kapatmaya çalışıyorlar. Örneğin Daily Mail`in kağıt baskısı 2 milyon satarken, gazetenin internet sitesine günde 5 milyon ziyaretçi uğruyor.
 
Fakat Guardian, gazetelerin internet baskılarından elde ettikleri gelirin çok daha düşük olduğunu ve defterlerini kâr hanesinde tutmakta zorlandıklarını vurguluyor
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir