• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Bayburt, Erzurum ve Ağrı çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz ile Sakarya, Bilecik, Kocaeli, Zonguldak, Bolu, Düzce, Eskişehir, Ankara, Antalya, Isparta ve Afyonkarahisar ile Kütahya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının güney, iç ve batı bölgelerde yağışla birlikte hissedilir derecede (3 ila 8) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Çok bulutlu, bugün doğu kesimleri ile gece saatlerinden itibaren batı kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik'te yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde doğusu ile gece saatlerinde bölgenin batısının aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz ile Isparta, Mersin ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Ankara ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Bayburt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı ile zamanla güney ve doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 9/14

Ankara: Kuvvetli sağanak yağışlı 9/13

İzmir: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 12/17

Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı 13/22

Diyarbakır: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 4/17

Batman: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 3/19

Van: Çok bulutlu -1/9 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir