• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Adıyaman`da `Cennete Gidemezsek Yandık` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Gençlik Vakfı Adıyaman Şubesi tarafından Sözler Köşkü`nde Fatih Yağcı ve Ceyhun Hamit Yılmaz`ın konuşmacı olarak katıldıkları, ‘Cennete Gidemezsek Yandık` adıyla düzenlenen  program yoğun ilgi gördü.

Adıyaman Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen programa Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Türkiye Gençlik Vakfı Adıyaman İl Başkanı Yunus Emre Pektaş, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Ceyhun Hamit Yılmaz`ın açılış konuşması ile devam etti. Yılmaz konuşmasında,  “Kendi kitabını, kendi dinini bilmeyen kimsenin samimiyim demesi yalan olur. Namaz kılan birisinin gayr-ı müslim birisine İslam`ı anlatamaması acınacak bir haldir.” İfadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Fatih Yağcı,   ayetler ve hadisler ışığında cehennemin zorluklarından ve cennetin güzelliklerinden bahsetti. Yağcı, insan için bu dünyadaki en güzel nimetin aslında alemlerin Rabbi olan Allah`ın insanı muhatap olarak kabul etmesi olduğunu ifade eden Yağcı, daha sonra Risale-i Nur Külliyatından örnekler vererek konuşmasını bitirdi.

Program Hafız Osman Bostancı`nın cennet ve cehennem ile ilgili seslendirdiği Kur`an-ı Kerim ziyafeti ile devam etti.

 Fatih Yağcı ve Ceyhun Hamit Yılmaz`ın, katılımcıların çeşitli sorularını yanıtlamasının ardından program sona erdi.   (Yakup Söğüt/Aydın Evren-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir