• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van basınında yer bulan haber başlıkları şöyle;
 
Van Olay Gazetesi:
Depremzededen "Takdire Şayan" davranış: Umut-Der aracığıyla Van`daki depremzedelere gönderilen yardımlar arasında altınlarının bulunduğu battaniyeyi yanlışlıkla gönderen Karahan Ailesi, altınlarına kavuştu.
 
Batman Merkeze Bağlı Recepler (Receba) Köyü`nden Umut-Der aracığıyla Van`daki depremzedeler için hazırladıkları yardımlar arasında 30 bin TL değerinde 1 zincir, 5 bilezik, 3 yüzük ve 1 çeyrek altınlarının bulunduğu battaniye yanlışlıkla gönderen Karahan ailesine altınları teslim edildi.
 
Umut Der Gıda Bankası`nda altını bulan Van Rahmet Eli Derneği Gönüllüsü Muzaffer Balıkçı ve altın sahibi İbrahim Kara buluşturulup altınlar teslim etti.

 

Özürlü Vatandaş Ortada Kaldı
Geçirdiği rahatsızlıktan sonra 1998 yılından beri yürümek için başkasının yardımına ihtiyaç duyan engelli vatandaş, kendisine yardım edecek bir yetkili bulamayınca Ankara`da yarın için aldığı hastane randevusuna gidemedi.
 
Şehrivan Gazetesi:
YYÜ Eğitime Başladı: Van`da yaşanan 7,2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından eğitim-öğretime Şubat 2012`ye kadar ara veren Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nde (YYÜ) dün dersler yeniden başladı.
 
Depremin vurduğu Van`da hayatın normale dönebilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürerken, binaların büyük bir bölümü hasarlı olan Van YYÜ` de öğrenciler dün ders başı yaptı.
 
Bölge Gazetesi
Hükümet Oldukça İyi Niyetli: Van Ticaret ve Sanayi Odası(VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van Ekonomi Konseyi olarak Başkent Ankara`da görüştükleri hükümet yetkililerinin birçok taleplerinin kabulü yönünde yeşil ışık yaktıklarını söyleyerek,
"Taleplerimizin bir kısmı kabul gördü. Bazı taleplerimiz ise Ocak ayının ilk yarısında kabul görecek. İki hafta önce yapmış olduğum `şubat ayında intiharlar başlayacak` görüşlerim geçerliliğini kaybetmiş oldu. Umarım önümüzdeki süreçte Van esnafı ve sanayicileri için daha güzel haberler vereceğiz." dedi.
 
Van Haber Gazetesi:
Öğrenciler Van Yolunu Tuttu: Depremin ardından memleketlerine giden öğrenciler de Van`a gelerek üniversite tarafından kendilerine tahsis edilen konteynırlara yerleşiyor.
 
Murat Dalgın-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir