• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Maraş Vahşetinin Hakimi Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Maraş Katliamı hakimi Kerim Günay, 33 yıl sonra canlı yayında o anları anlattı. Olaylar sırasında, bir kadına yapılan işkence karşısında Ahmet Hakan ne diyeceğini şaşırdı.
 
90 YAŞINDAKİ KADINA İŞKENCE
Kerim Günay, Maraş katliamına dair anlatmak istediği iki anektodu canlı yayında paylaştı. Günay`ın anlattığına göre; oğlu ve gelininin evden kaçarak yanlarına alamadığı 90 yaşındaki kadın çok acı bir saldırıya uğradı. Acılar içinde kıvranan kadının hala yaşadığını fark eden saldırganlar ise, kadını başaşağı çevirerek bahçede bulunan hela çukuruna kafasını soktular.
Maraş katliamı davasının hakiminin 33 yıl sonra canlı yayına çıkarak anlattığı bu anektod stüdyodaki konuklarla birlikte programın sunucusu Ahmet Hakan`ı da şaşkına çevirdi.
 
ŞENDİLLER`İN SÖYLEDİĞİ DOĞRU DEĞİL
Bu arada katliam sanıkları arasında yer alan Ökkeş Şendiller`in programa bağlanan ve o dönemde 14 yaşında olan kızın, `Babam gözümüzün önünde öldürüldü, evimize saldırıp yakmaya çalışanlar beni ve kız kardeşimi yerlerde sürükleyip saldırdılar. Bir arkadaşımın yardımıyla askerler bizi kurtardı" dedi. Bu anlatılanlar üzerine Şendiller, "Onları ben kurtarıp askerlere haber verdim" diye konuştu. Şendiller ayrıca olaylarda sadece Aleviler ve solcular değil 40`a yakın sağcının da bir hastane önünde öldürüldüğünü kurşuna dizildiğini söyledi.
 
Ancak programa telefonla bağlanan davanın yargıcı Kerim Günay, bu söylenenleri yalanladı. Kızları kurtaran kişinin Şendiller olmadığını belirten Günay, hastane önünde öldürülen sağcılar olayını da reddetti.
 
AHMET HAKAN: "TÜYLERİMİZ DİKEN DİKEN OLDU"
Hakan, Kerim Günay`ın anlattıkları karşısında neye uğradığını şaşırırken "Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. Tüylerimiz diken diken oldu" dedi.
 
Anne babası öldürülen 10 yaşındaki bir çocuğun sığındığı komşuları tarafından kabul edilmemesi ve daha sonra onun da katledilenler arasında olması, 90 yaşındaki bir kadının gözünün tornavida ile oyulması, insanların üzerinden arabalarla geçilmesi, o dönemde 14 yaşında olan bir kızın yıllar sonra babasının gözünün önünde nasıl öldürülüğünü anlatması ekran başındaki herkesi bu insanlık ayıbına lanet ettirdi.
 
DEVLET ŞENDİLLERİ BÖYLE KORUDU
Programın konuklarından olan ve Maraş`taki katliamın baş aktörü olmakla suçlanan 19. Dönem Maraş Milletvekili Ökkeş Şendiller, o dönem sıkıyönetim tarafından nasıl korunduğunu anlattı. Şendiller, mahkemenin "Kenger" olan soyadını "Şendiller" olarak değiştirdiğini ve bunun gerekçesini de "güvenlik" olarak açıkladığını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir