• DOLAR 32.459
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2448.357
  • ...
Diyanet`ten Alternatif Dizi Film Atağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkanlık, gelecek yıl yayına başlayacağı duyurulan `Diyanet Televizyonu`nda dizilere de yer verecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman, “Piyasada pek çok yapım var. Bunlar değişik açılardan değerlendirilebilir ama biz kendi kulvarımızda en doğrusu neyse, en kalitelisi neyse, kendimizle yarışmak ve doğrunun adresi olmak istiyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman,gelecek yıl yayın hayatına başlayacak Diyanet Televizyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Salman, içeriğin henüz netleşmediğini, kanal kimliği üzerinde çalıştıklarını söyledi. Cuma vaazlarının canlı olarak verilebileceğini kaydeden Salman, tartışmalı dini konularda başkanlığın düşüncelerinin televizyon aracılığı ile paylaşılacağını belirti. Hac-ezan- mevlit-minare gibi konularda belgesellere de yer verileceğini aktaran Salman, “Gençlere, çocuklara, yaşlılara kısaca toplumun bütün kesimlerine nasıl ulaşabiliriz? Buna dair gerek çizgi filmler, gerek belgeseller hazırlamayı planlıyoruz.” diye konuştu.

‘Çocuklara en etkili nasıl ulaşabiliriz?’ sorusu üzerinde durduklarını aktaran Salman; İslam tarihindeki örnek şahsiyetler, bilim insanları, idareciler, tarihi şahsiyetler, Hz. Peygamber (sas)’in hayatından örnek tablolara yer vermek istediklerini söyledi. Salman, “Mesela doğruluğu, yalan söylememeyi, dürüst olmayı, arkadaşları ile birlikte güzel geçinmeyi, komşuları ile iyi geçinmeyi tamamen bir çizgi film ortamında, dizi film ortamında, insanları sıkmadan zevkle izleyebilecekleri bir ortamda sunmak istiyoruz. Hem verdiğimiz mesajın doğru olmasına hem de bugünkü insanların ihtiyaçlarına cevap vermesine dikkat edeceğiz.” diye konuştu.

Sıkça eleştirilen dizilerin hatırlatılması üzerine Salman, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu alanda kendi ile yarışacağını söyledi. Salman, “Biz doğru işler yaptığımız sürece, doğruyu gösterdiğimiz sürece insanlar daima doğrunun, iyi işlerin ve kalitenin yanındadır diye düşünüyoruz. Piyasada pek çok yapımlar var. Bunlar değişik açılardan değerlendirilebilir ama biz kendi kulvarımızda en doğrusu neyse, en kalitelisi neyse, kendimizle yarışmak ve doğrunun adresi olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.


Tematik yayıncılığın zorluğunun farkında olduklarını vurgulayan Salman, şöyle devam etti: “Sürekli dini anlatan değil, bizim kültürel değerlerimizi, bizi biz yapan değerlerimizi, ahlaki değerlerimizi, geçmişten bu yana ecdadımızın yaptıkları örnek davranışlar, örnek yaşantılar, örnek şahsiyetleri tanıtmayı düşünüyoruz. Durağan, içine kapanık değil, aktif, bugünün insanının ilgisini çekecek, sorunlarına çözüm üretecek, doğruyu gösterecek doğru bir adres olmak istiyoruz.”
Yapımların, ‘buyurgan’ bir içerik taşımayacağının altını çizen Salman, “Eğlendiren ama eğlendirirken doğruyu gösteren bir tarz düşünüyoruz.” dedi. Salman, dizi, çizgi film, sinema gibi alanlarda hizmet alımı yoluna gideceklerini aktardı.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN (SAV) HAYATINI ANLATAN BİR FİLM
Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in hayatını anlatacak bir sinema filmi düşündüklerini ifade eden Salman, “Bu, öteden beri tasarladığımız şeylerden biridir. Mutlaka Peygamber Efendimiz (sav)’in hayatını sinema ortamında yeni bir tarzda, farklı bir tarzla sinema filmi düşünüyoruz. Başkanımızın da bu konuyla ilgili düşünceleri var. Bunlar, inşallah önümüzdeki günlerde olgunlaşacak ve izleyicinin karşısına çıkacak.” dedi.


TRT KANAL TAHSİSİ YAPACAK
Salman, televizyon için TRT’nin, Diyanet İşleri Başkanlığı’na kanal tahsisi yapacağını söyledi. Salman, “Yayın çıkışı TRT üzerinden olmakla birlikte, yayının programlanması, yayına hazırlanması Başkanlık tarafından yapılacak. Başkanlığımız bu noktada destek alabilir.” diye ifade etti. Salman, televizyon için 100 personel alımına yönelik girişimlerin başlatıldığını söyledi.
 

cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir