• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hepatit B aşısı eksik olan 90 öğrenciye aşıları yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe (Qoser) Akyazı (Heremhıddad) Mahallesi (köyü) Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Koçhan`ın Hepatit B aşısı için yaptığı girişimim ardından sağlık ekiplerince alınan kan örneklerinde 90 öğrencinin aşıları eksik olduğu tespit edilerek aşıları yapıldı.

Bölgedeki Hepatit B hastalığının yaygın olduğu gerekçesiyle Koçhan`ın yetkililere yaptığı müracaat üzerine sağlık yetkilileri tarafından öğrencilerden kan örnekleri alındı. Alınan kan sonuçlarından 90 kişinin Hepatit B aşısının eksik olduğu belirlendi.

Bunun üzerine Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Başkanı Dr. Kenan Taşdemir ile Kızıltepe Devlet Hastanesi İntaniye Doktoru Berivan Tunca`nın katılımı ile Mardin Halk Sağlığı ekipleri tarafından öğrencilerin aşısı yapıldı.

Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Koçhan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sağlık yetkililerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.  Çocuklarımızın sağlığı için böyle bir girişimde bulundum. İnşallah bundan sonra da çocuklarımızın sağlığı, eğitimi için gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.” (Mehmet Aslan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir