• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
`Tahliye` ve `teslim ol` anonsları tekrar sonuçsuz kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur`da bulunan bazı evlerdeki sivil halka tahliye olmaları için tekrar koridor açılırken, aynı koridordan PKK`lilere ise teslim olmaları yönünde anonslar yapıldı. Fakat tüm çağrılar tekrar sonuçsuz kaldı.

Daha önceden 6 kişinin tahliye edildiği çatışma bölgesinden, her noktadan farklı saatlerde vatandaşın duyacağı şekilde, ses yayın cihazları ile anonslar yapıldı.

Bugün saat 15.30 itibariyle 4 ayaklı minarenin bulunduğu yerde koridor açılan bölgede, varsa sivillerin tahliyesi ile teslim olmak isteyen PKK`lilere sesli anons ve çağrılarda bulunuldu. 2 saat süre ile tahliyesi talep edilen vatandaşların gelmedikleri görüldü.

Hatırlanacağı üzere, 19 Şubat 2016 tarihinde Cumhuriyet İlkokulu bölgesinde Köprülü Sokak ve Muallak Sokak girişinde saat 16.20 sıralarında Muallak Sokak istikametinden 3 kadın (kadınlardan bir tanesi battaniye içinde yaralı) ve 3 erkek kolluk güçlerinin bulunduğu noktaya gelmişlerdi. Söz konusu kişiler Cumhuriyet İlkokulu önünden alınmış, battaniye ile taşınan kadının yaralı olduğu tespit edilerek 112 Acil Servis ambulansına teslim edilerek hastaneye kaldırılmıştı.

(M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir