• DOLAR 32.597
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2450.893
  • ...
Organik tarım ve zeytin yetiştiriciliği masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus ilçesinde Organik Tarım ve Zeytin Yetiştiriciliği Projesi kapsamında yapılacak olan çalışmalara ilişkin toplantında organik tarım ve zeytin yetiştiriciliği ele alındı.

Tarsus Ticaret Borsasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala, Tarsus tarımın ana kaynağı olduğunu, motor gücüne sahip olduğunu ve 'Organik Zeytin Yetiştiriciliği' Projesinin son derece önemsediklerini söyledi.

Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan ise, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Koruma (ÇATAK) Projesi kapsamında Berdan Havzasında 'Organik Zeytin Yetiştiriciliği' Projesi kapsamında 14 mahalle, 206 üretici ve 3 Bin 159 dekar alanda uygulama yapıldığını söyledi.

Erdoğan; “Tarsus'ta yeşil salamura özelliği ve eşsiz yağ kalitesi nedeniyle menşeinin Tarsus ait olan 'Tarsus Sarı Ulak' zeytin çeşidine ev sahipliği yapması ve gerekse diğer çeşitlerinden yetiştirildiği bir bölge olması nedeniyle zeytincilikte önemli bir ilçedir.  Bakanlığımızın ödenekleri doğrultusunda proje her üretici için 3 yıl uygulanmaktadır. 2012 yılında projeye dâhil olan 53 üreteci toplam 774 dekar alanda 3 yıllık süresinde geçiş 3 aşamasını tamamladıktan sonra projeye kendi imkânları ile devam ederek, 2015 yılında organik statüye geçmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Dr. Şebnem Kurt, Mersin'deki organik tarım ürünlerinin başında Defne, Kocayemiş, Sandal, Keçiboynuzu, Yaban Mersini, Yabani Armut ve Kekik'in geldiğini söyledi.

Kurt, toplantıdaki katılımcılara bölgemizdeki organik tarım üretimi konusunda rakamsal açıklamalarda bulunarak, sunumu gerçekleştirdi. (Abdulhakim Kurt-İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir