• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
Türkiye DAİŞ`i gizlice vuruyor iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiliz Telegraph gazetesi, Irak`ın kuzeyinde ve IŞİD`in elindeki Musul kentine 20 km uzaklıkta bulunan Başika kampında konuşlanan Türkiye askerlerinin örgüte karşı gizli bir mücadele yürüttüğünü iddia etti.

Gazetenin kaynak gösterdiği Peşmerge Komutanı Behram Yasin, Türkiye kara kuvvetlerinin IŞİD`i bombaladığını söyledi. Yasin, “ABD daha fazlasını yapsaydı, Türklerin gelmesine gerek kalmazdı” ifadesini kullandı.

Görgü tanıkları da Türkiye'ye ait tankların Başika etrafında dolaştığını ve militanları vurduğunu anlattı ve iki yeşil kamuflaj tankının fotoğrafını gösterdi. Tankların, Türkiye ordusunun kullandığı M60T`ler (Sabra) olduğu belirtildi.

Washington merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi`nden Aaron Stein, Ankara`nın Irak`taki varlığının, Bağdat ve Diyala`da artan İran etkisinin önünü kesebileceğini savundu. Türkiye`nin Irak`taki etki alanını genişletmek için Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) ile işbirliği peşinde olduğunu söyleyen Stein, “Türkiye`nin eylemleri, Musul IŞİD`den kurtarıldıktan sonraki dönemde kilit bir aktör olmak istediğini gösteriyor” dedi.

Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir