• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Bakan Işık Gaziantep Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi`ni ziyaretinde gündeme ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Işık, ilk olarak Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu´nu ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Işık, Bakan Işık, HDP`nin eylemlerinin demokrasi söylemlerine uymadığını söyledi.

HDP'nin artık bir karar vermesi gerektiğini belirten Işık, “Hiçbir demokrasi; şiddeti ve terörü övmeyi, cesaretlendirmeyi, desteklemeyi, yardım ve yataklığı kabul etmez. HDP ya demokrasiden, ya da terörden yana olacak. HDP söylemde demokrasiden, eylemde ise terörden yana. Artık HDP'nin net bir karar vermesi ve duruşunu netleştirmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

HDP`li bir Milletvekilinin Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin taziyesine katılmasına da tepki gösteren Işık, “Siz 29 masum insanın canına kasteden bir teröristin taziyesine gitmekle teröre açık destek verdiğinizi göstermiş oluyorsunuz. Bunun gibi sayısız örnekler var. Bu artık milletin sabrını taşırıyor. Bu konuda HDP'nin mutlaka bir karar vermesi gerekiyor. Artık bu aşamada HDP'nin gideceği bir yer kalmadı. Ya tavrını demokrasiden yana koyacaklar ya da teröre dur diyecekler.” şeklinde konuştu.

Gaziantep sadece bölgenin değil Türkiye`nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Işık, “Gaziantep sanayisini her yerde örnek gösteriyoruz. Şu anda Gaziantep`te büyük bir üretim var. Bölgede çok fazla yatırım var ve yatırım iştahı var. Biz de önümüzdeki süreçte bu yatırım iştahına cevap verecek çalışmaları hep birlikte nasıl gerçekleştiririz diye bir değerlendirme yaptık.” diye konuştu.

Bölge çukurlarla değil üretimiyle, istihdamıyla ve ihracatıyla gündeme gelsin

Bakan Işık, “Gaziantep ile birlikte Adıyaman, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş`ta da büyük bir gelişme var. Biz arzu ediyoruz ki bu gelişmeden Diyarbakır`da, Mardin`de diğer illerimiz de nasibini alsın. Bölge ekonomisiyle, dinamizmiyle, ihracatıyla, turizmiyle, doğal güzellikleriyle gündeme gelsin. Terörle, çukurlarla değil üretimiyle, istihdamıyla, ihracatıyla gündeme gelsin istiyoruz.” dedi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu da, OSB´ler ile ilgili yasal düzenlemeler konusunda Bakan Işık´tan destek istedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir