• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Bölge`nin misyonerlerin kıskacında olması bir projedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son zamanlarda çatışmalı ortamla birlikte bölgede misyonerlik faaliyetlerinin de arttığına dikkat çeken Gaziantep`teki STK temsilcileri, birilerinin Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalıştığını vurgulayarak, bu durumun bir proje olduğuna dikkat çektiler.

Halkın da yoğunlukta olduğu çarşı merkezinde esnafı gezerek Hristiyanlık propagandası yapan misyonerlerin bölgede artan olaylardan sonra ortaya çıkması ise dikkat çekiyor. Misyonerler, bölgeye göç etmiş Suriyelileri, Üniversite kampüslerini ve varoşları kendilerine hedef olarak seçiyor.

Son dönemlerde bölgede misyonerlik faaliyetleri artmasının dikkat çekici ve düşündürücü olduğunun altını çizen Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan, bölgede misyonerlerin özellikle propaganda faaliyetlerini çocuklar ve gençler üzerinde yoğunlaştırdığını söyledi.

“Bu bölgenin misyonerlerin kıskacında olması bir proje olduğunu bizlere gösteriyor”

Birilerinin Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalıştığını vurgulayan Özaslan, “Bunlar eğer başka ülkelerden gelip burada ellerini kollarını sallayarak Hıristiyanlığın propagandasını yapıyorlarsa burada çok ciddi manada sorun ve sıkıntılar var demektir. Özellikle bu bölgenin misyonerlerin kıskacında olması bir proje olduğunu bizlere gösteriyor. Bu ülkenin içerisinde gerek ülke idarecileri olsun, gerekse de halk olarak bu duruma çok ciddi bir tepki vermemiz gerekir.” dedi.

“Özellikle esnafa İncil dağıtıyorlar”

Misyonerlerin özellikle esnafa İncil dağıttığına dikkat çeken Özaslan, “Bizlerde bu konuda zaman zaman duyumlar alıyoruz. Çarşı merkezlerine özellikle kırsal kesimlerde genelde Çin, Kore ve Japonya`dan gelen misyonerlerin, ellerindeki İncilleri dağıttıklarına şahit oluyoruz. Bu tür bilgiler bize de geliyor. Hatta bizim esnaf arkadaşlarımızın birinin dükkânına girdiklerinde o esnaf kardeşimiz dağıttıkları kitabın ne olduğunu sorunca ona, Hz. İsa tanıtımı ile ilgili geçiştirici bir cevap vermişler.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımıza İslami bir anlayış vermemiz gerekiyor”

Özaslan, “Neticede bizim çocuklarımızın beynini yıkmaya çalışıyorlar. Evlatlarımızı Hıristiyanlaştırmak adına bir takım misyonerlik faaliyetleri yürütüyorlar. Buna hem iktidarın hem de halkımızın bir şekilde dur demesi gerekiyor. Bizim çocuklarımızı İslam`a göre yetiştirmemiz gerekiyor. Çocuklarımıza İslami bir anlayış vermemiz gerekiyor. Aksi takdirde biz bu neslimize ve çocuklarımıza sahip çıkmaz isek çocuklarımız Allah korusun bunların bu tuzaklarına düşebilirler.” uyarısında bulundu.

“Nereden bu günlere gelindi, aslında ona bakmamız gerekiyor”

Türkiye`de yaygınlaşan ve son zamanlarda Gaziantep ve çevresinde sıkça karşılaştığımız misyonerlik faaliyetleri artık açıktan açığa yapılır hale geldiğine dikkat çeken Enerji Bir-Sen GAP Şube Teşkilat Başkanı Ali Yücel, misyonerlerin binlerce kilometre ötelerden gelip misyonerlik faaliyetlerini yürütmesinin düşündürücü olduğunu söyledi. Yücel, “Bu konu bizim açımızdan çok üzüntü verici bir konudur. Bu misyonerlik faaliyetlerini eleştirmekten ziyade bu durumlar neden kaynaklanıyor, onu tespit etmemiz lazım. Nereden bu günlere gelindi, aslında ona bakmamız gerekiyor.” dedi.

Yücel, “Bugün malumunuz her Müslüman Kur`an-ı Kerim`i öğrenmeye, öğrendikleri ile amel etmeye, öğrendiklerini çevresine öğretmekle mükelleftir. Bu dinimizin bir gereğidir. Biz Müslümanlar olarak bu görevimizi yapmadığımız için ve yine çocuklarımıza Kur`an`ı, Hadisi ve bununla birlikte Peygamber sevgisini aşılamadığımız için ve öğrendiklerimiz ile amel etmediğimiz için maalesef bugün bu misyonerler binlerce kilometre ötelerden gelip burada çok rahat insanlarımızı Hıristiyanlığa çağırma cesaretini gösterebiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Hepimizin daha duyarlı olması ve üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor

Bu konuda herkesin daha duyarlı olması ve üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Karakurt, “Sorunu bizim kendimizde aramamız gerekiyor. Ne zaman Cuma günleri dolan camilerimiz sabah namazlarında ve diğer vakit namazlarında da dolarsa o zaman Allah`ın izniyle bırakın misyonerlik faaliyetlerini gayri Müslimler bu topraklara ayak basamayacaktır. Bu konuda hepimizin daha duyarlı olması ve üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor.” diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir