• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Tüm İnsanlar İçin Bu İyi Örnektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Merkeze Bağlı Recepler (Receba) Köyü`nden Umut-Der aracığıyla Van`daki depremzedeler için hazırladıkları yardımlar arasında 30 bin TL değerinde 1 zincir, 5 bilezik, 3 yüzük ve 1 çeyrek altınlarının bulunduğu battaniye yanlışlıkla gönderen Kara ailesine altınları teslim edildi.
Bugün saat 10.00 sıralarında Umut Der Gıda Bankası`nda altını bulan Van Rahmet Eli Derneği Gönüllüsü Muzaffer Balıkçı ve altın sahibi İbrahim Kara buluşturulup altınlar teslim edildi.

Tüm İnsanlar İçin Bu İyi Örnektir
Altınların sahibi İbrahim Kara,"Deprem olduğu an biz deprem için çok üzüldük. Öyle aceleye girdik ki ben de hac hazırlığımızı yapıyordum. Haca gidecektim aynı gün. Kapının önüne gelen görevliler eşyalarınız hazır mı dediler biz de hazır dedik. Eşyaları hemen göndermek için hazırlamıştık. Battaniyeler 5-10 tane vardı hepside bir yerdeydi. Bekletmeyelim telaşıyla altınlarımız bir battaniyenin içindeydi. Acele ile o battaniyeyi de gönderdik. Bir buçuk ay sonra Hacdan geldikten sonra farkına vardık. Hemen Umut-Der`e haber verdik. Allah razı olsun hepsinden. Zaten İslam budur nasıl biz depremzedeleri düşündük onlar da bizi düşündü. Bu altınları yanlışlıkla göndermişler diyerek dernekler aracılığıyla Umut-Der`e haber verildi. Allah hepsinden razı olsun. Tüm insanlar için bu iyi örnektir. Van` a gönderdiğimiz yardımlar yerine ulaşmış kanaatine vardık." şeklinde konuştu.

Depremde İmtihan, Altınları Bulmakta İmtihan
Van Rahmet Eli Derneği Gönüllüsü Muzaffer Balıkçı, "Van`da meydana gelen depremden sonra Mustazaf-Der Kriz Masasında gönüllü olarak dağıtımda bulunuyordum. Bir gün yardımları dağıtırken altınları gördüm sonra gereken mercilere haber verdim. Tabi yardımları biz kayıt altına alıyorduk. Bu yardımlarında bize Batman Umut Der`den geldiğini teyit ettik ve buradaki arkadaşlarla birebir irtibata geçtik. Böyle bir emanet bulduğumuzu ve kendi sahibi ile irtibata geçmelerini istedik. Allah razı olsun arkadaşlarda uğraşmışlar sahibine ulaştılar. İnancımızdan dolayı, Allah`tan korktuğumuzdan dolayı depremde nasıl bir imtihan verdiysek bunun da bir imtihan olduğunu ve başarılı bir şekilde kardeşimize ulaştığı için onur duyuyoruz çok mutluyuz. Medya aracılığı ile Van halkının Allah`tan korktuğunu ve kesinlikle kimsenin mallarına saldırmadıklarını ve sizin aracılığınızla tüm Türkiye`de Van halkına yardım edenlere teşekkürü borç bilerek bu emaneti de sahibine teslim ediyorum." dedi.

Maneviyatın En Yüksek Noktası
Umut-Der Genel Başkan Yardımcısı Masum Ayyıldız ise şunları söyledi: "Altınlarını kaybettiğini söyleyen Recepler Köyü`nden İbrahim Kara altınlarının bulunduğunu haber verdik. Neyi kaybettiğini nasıl olduğunu, adetlerini, şekillerini sorduk. Birebir örtüşünce sahibi olduğuna kanaat ettik ve Van`daki arkadaşlara altının sahibini bulduk diye haber verdik. Kendileri birebir gelip teslim ettiler. Bu çok önemlidir maneviyat körelmese insanlık ölmez. Bu maneviyatın en yüksek noktasıdır. Çünkü neticede Van`da herkes muhtaç durumda, deprem görmüşler yardıma, paraya her şeye muhtaçtırlar. Buna rağmen bunun gelmesi çok büyük bir olaydır. Büyük bir insani ve imani bir olayıdır. İmtihan vesilesidir çok şükür kardeşimiz bu imtihanı başarı ile verdiler."

M. Sait Çelik - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30870.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30869.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30871.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30872.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir