• DOLAR 32.586
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2427.824
  • ...
Bingöl`de 2011 Yılında Meydana Gelen Olaylar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 2011 yılında yaşanan bazı önemli olaylar şöyle:

5 Ocak: Verem Haftasında Verem Aşısı Yok
Bingöl`de yaklaşık bir aydır (BCG ) verem aşısının bulunmadığı iddia edildi. İlerleyen tıp ve ilaç tedavisiyle yüzde yüz önlenebilen hastalıkla ilgili yapılan ihmalin, onlarca kişiyi mağdur ettiği ve aşının 2 hafta sonra bakanlık tarafından gönderileceği ileri sürüldü.

21 Ocak: "Hastalıklı Kavurma Yapıyoruz"
İlginç bir söylemde bulunan Bingöl Et Balık Kombinası Müdürü Eşref Eser, hastalıklı hayvanların etlerini kavurma yaptıklarını söyledi.

25 Ocak: Bingöl`de Ana Trafo Yandı Hayat Durma Noktasına Geldi
Bingöl`de sabah saatlerinde teknik arızadan Ana trafonun yanmasından dolayı meydana gelen elektrik kesintileri vatandaşlara zor anlar yaşattı

7 Şubat: Kaçak Avcılar Suçüstü Yakalandı
Bingöl`de kaçak avcılık yapan 5 kişi suçüstü yakalandı.

10 Şubat 2011: 64 Yıldır Çözüm Bekliyor
Bingöl`ün Genç İlçesi Cumhuriyet Mahallesi ile Genç Yatılı ilköğretim Bölge Okulu arasındaki demiryolu, 64 yıldır adeta ölüme davetiye çıkarıyor.

15 Şubat: Cezaevindeki Mahkûmların Yüzde 70`i Uyuşturucudan Hapiste
Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi`nde yatan mahkumların yüzde 70`i esrar ve eroinden hapiste olduğu belirtildi.

16 Şubat: 18 Saat Mahsur Kaldılar
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl-Erzurum karayolunda mahsur kalan araçlar, yolda bulunan bir akaryakıt istasyonuna sığındı. 18 saattir yolda kaldıklarını söyleyen sürücüler, karayolları ekiplerinin bir an önce yolu açmasını istedi.

28 Şubat: Erbakan`ın Vefatını Bingöl`de Öğrendiler
Bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Bingöl`e gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan`ın vefat haberini öğrendiler.

10 Mart: Bingöl`de 102 Diyaliz Hastası Var
Dünya Böbrek Günü nedeniyle Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Bingöl`de 102 diyaliz hastasının olduğunu açıkladı.

21 Mart: Bingöl Belediyesi`ni Kurşunlayanlar Yakalandı
Bingöl Belediyesi`ne silahlı saldırıda bulunan 4 zanlı yakalandı.

4 Nisan: Bingöl Üniversitesi Zaza Dili Araştırma Merkezi Resmen Kuruldu
Bingöl Üniversitesi Zaza Dili Ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Resmen Kuruldu.

7 Nisan 2011: Bingöl`de Aile İçi Kavga: 1 Ölü
Bingöl`de karı koca arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu bir kişi önce eşini vurdu sonra intihar etti.

10 Nisan: Yağmura Rağmen Peygamber Sevdalıları Stadyumu Doldurdu
Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu`nun düzenlediği Kutlu Doğum programı, sağanak yağmura rağmen on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Özellikle bayanların ilgi gösterdiği etkinlikte şehir stadyumu dolup taştı.

18 Nisan: 150 Kiloluk Domuz Vurdular
Bingöl`ün Genç ilçesine bağlı Sürekli köyünde ekinlere zarar veren 150 kiloluk yaban domuzu, köylüler tarafından vuruldu.

21 Nisan: Peygamber Sevdası Dalga Dalga Yayılıyor
Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu, merkeze bağlı Ilıcalar Beldesi`nde Kutlu Doğum etkinliği düzenleyerek, peygamber sevdasını dalga dalga yaydı.

27 Nisan: Bingöl`de Arazi Kavgası Kanlı Bitti, 1 Ölü
Bingöl`ün Karlıova ilçesine bağlı Göynük köyünde arazi anlaşmazlığı nedeniyle 2 aile arasında çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti.

30 Nisan: "Peygamber Sevdasıyla Cennete Gireceğiz"
Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Araştırmacı Yazar Mehmet Göktaş, "Peygamberi seviyorsanız Allah`ın izniyle kurtulacaksınız. İnşallah Resullah`ın sevgisiyle cennete gireceğiz" dedi.

Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu`nun üyesi olan Genç Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma Derneği (GENÇ-DER), Genç ilçesinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir program düzenledi.

2 Mayıs: İnzar Dergisi`nden Abone Olanlara Umre Ziyareti
İnzar Dergisi`ne bir yıllık abone olan katılımcılardan kura sonucu umreye götürülecek 20 kişi, isminin sonradan açıklanacağı değerli bir hoca eşliğinde mübarek topraklara ayak basacak

3 Mayıs: Etkinliğe Destek Verenlere Teşekkür Plaketi
Peygamber Sevdalıları Platformu10 Nisan Pazar günü Bingöl Şehir Stadyumu`nda düzenlenen `Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (sav)` isimli `Kutlu Doğum` etkinliğinde göstermiş oldukları katkıdan dolayı ajansımızın da aralarında bulunduğu medya kuruluşları ve esnafa teşekkür plaketleri verildi.

4 Mayıs: Bingöl`de Mahkum Kendini Yaktı
Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi`nde tek kişilik bir hücrede kalan T.A adındaki mahkum kendini yaktı.

13 Mayıs: Dilimizin Kaybolmaması İçin Ne Tedbir Gerekiyorsa Alacağız
`Uluslararası Zaza Dili Sempozyumu`nun açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, "Dilimizin kaybolmaması için ne tedbir gerekiyorsa alacağız" dedi.

16 Mayıs: Polis Aracına Silahlı Saldırı: 1 Yaralı
Recep Tayip Erdoğan Mahallesinde devriye gezen polis aracına, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırı da 1 polis yaralandı.

18 Mayıs: Saldırı Sonrası 1 Kişi Tutuklandı
Polis aracına saldırısı eylemine iştirak ettiği tespit edildiği iddiasıyla 1 kişinin tutuklandığı bildirildi.

25 Mayıs: Silikozis Hastalarına Aylık Bağlanacak
Kot taşlama atölyelerinde silikozis hastalığına yakalananlara Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aylık bağlayacak. Hastalara verilen en yüksek maaş miktarı 585 TL olarak belirlendi.

28 Mayıs: Müslüman Kadınlar İçin Bulunmaz Bir Model: Hz. Fatıma Dünya Müslüman Kadınları Günü ve Hz. Fatıma`nın Doğum yıldönümü münasebetiyle, Genç-Der Kadın Kolları tarafından bir anma Programı gerçekleştirildi.

29 Mayıs: Bingöl`de Trafik Kazası: 1 Ölü 15 Yaralı
Elazığ-Bingöl seferini yapan midibüsün takla atması sonucu bir kişi hayatını kaybederken, 15 kişi yaralandı.

2 Haziran: Bingöl Belediyesi 4 Milyon 52 Bin 263 Tl Borç Yapılandırdı
Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasında başvurular 31 Mayıs 2011 Salı günü sona erdi. Bingöl Belediyesi`ne 6 bin 544 mükellef başvuruda bulunurken, borç yapılandırma miktarı ise 4 milyon 52 bin 263 lira 80 kuruş olarak gerçekleşti.

6 Haziran: Kurt, Onlarca Küçükbaş Hayvanı Telef Etti
Bingöl`ün Genç İlçesi Ardıçdibi Köyü Aliçapan Mezrası`nda küçükbaş hayvan sürüsüne saldıran kurt, onlarca hayvanı telef etti.

13 Haziran: Bingöl Seçimini Yaptı
12 Haziran 2011 genel seçimleri sona erdi. Türkiye genelinde başarısını arttıran AK Parti`nin `kale` diye nitelendirdiği Bingöl`de bu kez rekor kırılamadı. Bağımsız aday İdris Baluken vekil seçilmeyi başardı.

17 Haziran: Bingöl`de Kene 2 Kişiyi Isırdı
Bingöl merkez Ilıcalar beldesinde kenenin ısırdığı bir vatandaş, hastaneye kaldırıldı. Bingöl Devlet hastanesinde yapılan incelemenin ardından hasta, Erzurum Araştırma Hastanesi`ne sevk edildi.

20 Haziran: Aile Hekimleri Ayda 57 Bin Hasta Bakıyor
Bingöl`de 73 aile hekimi kadrosunun tamamı dolu ve aylık başvuran hasta sayısı ortalama 57 bin olduğu bildirildi.

24 Haziran: İhya Der`e Verilen 150 Yıllık Ceza Bingöl`de Kınandı
Bingöl`de bir araya gelen 13 Sivil Toplum Kuruluşu, Elazığ İhya-Der üye ve yöneticilerine verilen 150 yıllık cezanın Yargıtay 9. Ağır Ceza Mahkemesince onanmasını kınayarak, verilen cezanın tüm Sivil Toplum Örgütlerine verilen bir gözdağı olduğuna dikkat çekti.

28 Haziran: Varto Karlıova Yoluna Bomba Döşendi
Teröristler tarafından Muş`un Varto İlçesi ile Bingöl`ün Karlıova İlçesi`ne ulaşımı sağlayan karayolu üzerine döşenmiş amonyum nitrat ve A-4 plastik patlayıcı kullanılarak hazırlanmış 2 adet el yapımı patlayıcı bulundu.

29 Haziran: Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinde bir araçta yapılan aramada 10 kilo 46 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişinin tutuklandığı bildirildi.

30 Haziran: 19 Ayrı Tarlada 493.331 Kök Kenevir Bitkisi Ele Geçirildi
Bingöl`ün Genç İlçesi`nde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda üç kişiye ait 19 ayrı tarlada 493.331 kök kenevir bitkisi ele geçirilirken, yakalanan üç kişi adli makamlara sevk edildi.

4 Temmuz: Yaşayan Diller Enstitüsü Resmileşti
Bingöl Üniversitesi`nin de içinde yer aldığı 19 üniversitede toplam 25 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu.


6 Temmuz: Bingöl Bakanlığı Tekrar Kaptı
Dr. Cevdet Yılmaz 61. Hükümette Kalkınma Bakanı olarak görev yapacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın saat 12.00`de Çankaya köşküne giderek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e sunduğu Bakanlar Kurulu listesi Saat 13:30 `da canlı yayında açıkladı.

8 Temmuz: 40 Yıllık Çile Devam Ediyor
1971 yılında Bingöl`de meydana gelen deprem sonrası Bingöl merkeze bağlı Çeltiksuyu köyünde yapılan prefabrik deprem konutlarında yaşam mücadelesi devam ediyor. Üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen köy halkı halen o evlerde yaşıyor.

11 Temmuz: Zazaca Filmin Galası Yapıldı
Türkiye`de, Zazaca çekilen ilk uzun metrajlı film olan `Keke`nin galası Bingöl`de yapıldı.

14 Temmuz: 18 Yıl Aradan Sonra Yedisu -Kiğı Yolu Ulaşıma Açıldı!
1993 Yılından beridir kapalı bulunan Yedisu-Kiğı Yolu yapılan çalışmalar sonucundan ulaşıma açıldı.

29 Temmuz: Bingöl`de Tesettür Seferberliği
Mustazaf Der Bingöl Şubesi tarafından düzenlenen "Tesettür Seferberliği" konulu seminerde tesettürün önündeki en büyük engelin "zihinlerdeki yasak" olduğu vurgusu yapıldı.

1 Ağustos: 50 Yıllık Kan Davası Barışla Son Buldu
Bingöl`ün Solhan İlçesi`nde 49 yıl önce aynı aile arasında 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan kan davası, Bitlis`in Tatvan İlçesi`nde verilen barış yemeğiyle son buldu.

2 Ağustos: 24 Kilo Esrar Ele Geçirildi
Bingöl`ün Genç İlçesi`nde jandarma ekipleri tarafından 10 ayrı tarlada yapılan aramada 24 kilo 360 gram kubar esrar, 2 kilo 360 gram kenevir tohumu ile ekili vaziyette toplam 27 bin 504 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

3 Ağustos: 9 Yılda Hayvancılıkta Düşüş Yaşandı
Bingöl`de büyük ve küçükbaş hayvan sayısında büyük düşüş yaşandı. 2000 yılında 762 bin 550 olan küçükbaş hayvan sayısı, 2009 yılında 329 bin 420`ye düştü. 2000 yılında 68 bin olan büyükbaş hayvan sayısı ise, 2009 yılında 64 bin 822`ye düştü.

4 Ağustos: Bingöllüler İlk Kez Hatimle Teravih Kılıyor
Bingöl`de bu yıl ilk defa camide hatimle teravih namazı kılınıyor.

5 Ağustos: Bingöl`de Askeri Konvoya Saldırı
Bingöl`de askeri nakil konvoyuna teröristler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

5 Ağustos: Tesettüre Özgürlük İçin İmza Kampanyası
Mustazaf-Der Bingöl Şubesi`nin düzenlediği tesettürün önündeki engellerin kaldırılması imza kampanyası Bingöllülerden ilgi görüyor.


10 Ağustos: Mustazaf Der Sevindirmeye Devam Ediyor
Bingöl`de yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle adını sık sık duyuran Mustazaf-Der Bingöl Şubesi Ramazan ayında yardıma muhtaç aileleri unutmadı. Mustazaf-Der, Bingöl`de birçok mahallede fakirlere yardım eli uzatarak hayır duası aldı.

11 Ağustos: Başörtüsü`ne Anayasal Güvence İstiyoruz
Genç Der, başörtüsünün eğitimin her kademesinde ve tüm kamu alanlarında serbest olması ve yapılacak yeni anayasada, anayasal güvence altına alınması için imza kampanyası başlattı.

20 Ağustos: Askeri Konvoya Mayınlı Tuzak
Bingöl`den Elazığ`a gitmek üzere yola çıkan askeri konvoya bölücü terör örgütü mensuplarınca mayınlı saldırı düzenlendi.

22 Ağustos: Diyarbakır`dan Bingöl`e Uyuşturucu Taşıyorlardı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, Diyarbakır`dan Bingöl`e esrar götürmek isteyen 4 kişiyi yakaladı. Aramalarda 19 kilo 510 gram esrar ele geçirildi.

23 Ağustos: Solhan`da Başörtüsüne Özgürlük İçin İmza Kampanyası
Solhan`da faaliyet yürüten Solhan Çağrı-Der, Tesettür seferberliği kapsamında `Başörtüsüne Her Alanda Özgürlük` adı altında imza kampanyası başlattı. İlçe merkezinde 2 ayrı noktada stand kuran Çağrı-Der, imza kampanyasının beş gün süreceğini bildirdi.

25 Ağustos: Genç Der, Ramazanda 100 Muhtaç Aileyi Sevindirdi
Bingöl`ün Genç İlçesi`nde faaliyet yürüten Genç Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği (Genç Der), ihtiyaç sahibi 100 aileye gıda yardımında bulunduğunu açıkladı.

7 Eylül: Bingöl`ün Altyapısı İhale Edildi
Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay`ın girişimleri sonucu Bingöl`ün 40 yıllık hayali gerçekleşiyor. Şehrin kanalizasyon ve yağmur suyu projesi yapım işi Bingöl Belediyesi tarafından 28 firmanın katılımı ile ihale edildi.

8 Eylül: Domuz Sürüsü Köye İndi
Bingöl`de sebze ve meyve sezonunun başlaması domuz sürülerinin köylere inmesine neden oluyor.

10 Eylül: Örtüsüzlük Basit Bir Günah Değil
Genç Der tarafından düzenlenen `Allah`ın Emri Tesettür ve Eğitim` konulu programa konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, örtüsüzlüğü basit ve küçük bir günah olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, korku hegemonyasının kırılması gerektiğini belirtti.

12 Eylül: Genç`te Karpuz Tarlada Kaldı!
Gençli karpuz üreticileri, düşen fiyatlara rağmen karpuzları satamamaktan yakınıyor. Özellikle Ramazan Ayı`nda verim veren karpuzu tüketicinin almadığı için fiyatların düştüğünü aktaran üreticiler, bu yüzden karpuzların tarlada kaldığını üzüntüyle belirtti.

16 Eylül: Bir Askerin Hayatı 43 TL
2001 yılında Bingöl`de Yüzbaşı`nın evinde balkondan düşerek ölen Süleyman Dengür adlı askerin ailesi Bingöl`deki davanın sonuçlanmasından sonra manevi tazminat olarak 43 TL verilmesine tepki göstererek, "Hem avukat hem de adalet mağduruyuz. Adalet hiçbir şekilde yerini bulmadı. Ben adalet istiyorum" dedi.

20 Eylül: Turistler Kaza Yaptı: 30 Yaralı
Bingöl`ün Solhan ilçesinde, Suriye ve İran uyruklu turistleri taşıyan bir tur otobüsünün devrilmesi sonucu 30 kişi yaralandı.


23 Eylül: 126 Kilo Patlayıcı Ele Geçirildi
Bingöl-Elazığ kara yolunda gizlenmiş halde 125 kilo potasyum nitratla güçlendirilmiş 1.3 kilo C-4 patlayıcı ele geçirildi.


26 Eylül: Bakan Yardımcısı Belli Oldu
Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Mehmet Ceylan atandı.

5 Ekim: Plaja Onay Çıkmadı
Genç Belediyesi`nin, Murat Nehri kıyısına plaj kurmak için Fırat Kalkınma Ajansı`na sunduğu projeye onay çıkmadı.

11 Ekim: Kurt, Hırsızdan Daha İnsaflı
Abdullah Homan`ın 13 küçükbaş hayvanını kurt kaptı, 23 tanesini de ahıra giren hırsızlar. Tüm varlığını yitiren çaresiz adam,"Kurt hırsızdan daha insaflı çıktı!" diyerek sitem etti.

12 Ekim: Bingöl`de Olmaktan Dolayı Çok Mutluyum
Kalkınma Bakanlığı Bakan yardımcısı olarak ilk resmi ziyaretini Bingöl`e yapan Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Bingöl`de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bingöl artık benim ikinci memleketim. Kendimi Bingöllü olarak hissediyorum" dedi.

29 Ekim: Bingöl`de Merkezi Ezan Sistemi Kaldırıldı
Bingöl`de Merkezi ezan sisteminin kaldırılmasına destek veren vatandaşlar, Ezan-ı Şerif`in her camide ayrı ayrı okunmasından memnun olduklarını söylediler. STK`lar ise bunun önemli bir adım olduğunu kaydettiler.

29 Ekim: Bingöl`de Canlı Bomba Kendini Patlattı Patlamada 3 Ölü, 21 Yaralı
Bingöl kent merkezinde, öğle saatlerinde büyük bir patlama oldu. Patlamada ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi de yaralandı.

1 Kasım: Bingöl Saldırısını PKK Üstlendi
PKK, Bingöl kent merkezinde düzenlenen ve 2 vatandaşın ölümüne neden saldırıyı üstlendi.

1 Kasım: Canlı Bomba 31 Yaşında Hınıs Doğumlu
Bingöl kent merkezinde bombalı saldırı düzenleyerek 2 vatandaşın ölümüne neden olan kadın canlı bombanın kimliği PKK tarafından teyit edildi. Olayı üstlenen PKK, saldırıyı 1980 Hınıs doğumlu Ronahi kod isimli Nazlı Görer`in yaptığını açıkladı.

1 Kasım: Patlamada Yaralanan 16 Kişi Taburcu Edildi
Cumartesi günü Bingöl`de meydana gelen canlı bomba saldırısı ile ilgili açıklama yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, patlamada yaralanan 21 kişiden 16`sının taburcu edildiğini, 5 kişinin ise tedavilerine devam edildiğini söyledi.

2 Kasım: Oyuncaklardan 280 TL çıktı
Van`daki depremzedelere yardım etmek için oyuncaklarını satışa çıkaran Bingöllü Melek Çatal, kazandığı 280 TL`yi Valilik hesabına yatırdı

9 Kasım: Mustazaf Der Bin 100 Aileyi Sevindirdi
Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Bingöl Şubesi, bin 100 aileye kurban eti yardımında bulundu.

11 Kasım: Pkk`ya Ait Sığınak Bulundu
Güvenlik güçleri tarafından Karlıova ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda, PKK terör örgütüne ait 2 sığınak bulundu.

12 Kasım: Zazaca Seçmeli Ders Olacak
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, ikinci eğitim öğretim döneminde Zazaca`yı seçmeli ders olarak vermeyi planladıklarını belirterek, bu konuda üniversite senatosunun karar aldığını ifade etti.

14 Kasım: Bingöl`e Getirilen Vanlı Hastalar Ziyaret Edildi
Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Van`daki deprem nedeniyle Bingöl`e sevk edilen 28 diyaliz hastasını ziyaret etti. Hastalara nakdi yardımları bizzat teslim eden Vali Güvençer`e, Belediye Başkanı Serdar Atalay`da eşlik etti.

18 Kasım: Karma Eğitim Mecburiyeti Sona Erdirilmeli
Aşamalı Devamsızlık Yönetimi (ADEY) ile ilgili İLKHA`ya açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, öğrencilerin zekâlarının önüne barikat kurmaktan vazgeçip, onların önünü açmak gerektiğine vurgu yaparak, "Karma eğitim mecburiyeti sona erdirilmelidir. Çocuklarını kız lisesine veya erkek lisesine göndermek isteyen velilere devlet yardımcı olmak zorundadır" dedi.

22 Kasım: 317 Müracaatta 60 Silikozis Hastası Emekli Edildi
Bingöl`de 317 müracaatta 60 silikozis hastasının emeklilik hakkı kazandığını ifade eden Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, 6111 sayılı yasasın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, iş gücü kaybı yaşayan tüm silikozis hastalarının emekli edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

28 Kasım: Hayvan hırsızları yakalandı
Jandarma ekipleri, besicilerin korkulu rüyası olan hayvan hırsızlarını düzenledikleri operasyonla yakaladılar.

1 Aralık: Bingöl`ü Kana Bulayacaklardı
Eylem hazırlığında olan 2 PKK`lı ve onlara yol gösteren 2 kişi, Bingöl`e girerken polis tarafından kurulan pusuyla ticari araç içerisinde yakalandı.

5 Aralık: Bingöl`de Pkk`ya Ait 56 Sığınak İmha Edildi
Bingöl`de 2011 yılında güvenlik güçlerinin BTÖ yönelik gerçekleştirdiği operasyonlar kapsamında 12 terörist yakalandı, 56 sığınak ihma edildi.

6 Aralık: Bingöl Üniversitesi`nden Her Ay Zazaca Konferans
Bingöl Üniversitesi, Zazaca alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi; her ay Zazaca konferans düzenleyecek

9 Aralık: PKK Operasyonu: 1`i Ölü 7`si Sağ Ele Geçirildi
Bingöl`ün Karlıova ilçesinde 1 teröristin ölü, 7 teröristin de sağ olarak ele geçirildiği çatışmanın ardından bölgede operasyon sürerken, Bingöl-Karlıova karayolu güvenlik nedeniyle ara ara ulaşıma kapatıldı. Yol güvenliği jandarma trafik tarafından kontrollü sağlanıyor.

12 Aralık: Bingöl SYDV`den Depremzedelere 126 Bin Tl Yardım
Bingöl İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Bingöl merkez ve köylerinde bulunan depremzedelere ayni ve nakdi olarak yaklaşık 126 bin TL yardım yaptı.

14 Aralık: Elektrik Tasarruf Cihazı Yok, İnanmayın
AKSA FEDAŞ Bingöl Müessese Müdürü Yusuf Ziya Altuncu, tüketicileri aldatmak amacıyla son dönemlerde "Elektrik tasarruf cihazı" adı altında çeşitli cihazların piyasada satıldığını belirterek, vatandaşların dikkatli olması çağrısında bulundu.

15 Aralık: Yayladere`de 8 Terörist Ölü Ele Geçirildi
Bingöl`ün Yayladere ilçesi dağlık alanda çıkan çatışmada 8 PKK mensubu ölü ele geçirildi.


16 Aralık: 115 Vanlı Öğrenci Bingöl`de Okuyor
Van`da meydana gelen 7.2 depremin ardından okulları yıkılan ve göç etmek zorunda kalan 115 Vanlı öğrenci Bingöl`de eğitim ve öğretimlerine devam ediyor

22 Aralık: 730 Afetzede Bingöl`de Kalıyor
Van Depremi nedeniyle kenti terk eden depremzedelerden 730 kişi barınma amacıyla Bingöl`e geldi.

22 Aralık: Bingöl`ün İçmesuyu Şebekesi İhale Edildi
Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay`ın girişimleri sonucu Bingöl`ün en temel altyapı sorunları birbir çözüme kavuşuyor. Şehrin İçmesuyu Şebekesi ve İsale Hattı projesi yapım işi Bingöl Belediyesi tarafından 10 firmanın katılımı ile ihale edildi.

23 Aralık: 2011 Yılı İçerisinde Bingöl`de 17 PKK Mensubu Öldürüldü Bingöl`de 2011 yılında düzenlenen operasyonlarda 17 PKK mensubunun etkisiz hale getirildiği, 12 PKK mensubunun da sağ olarak yakalandığı bildirildi.

26 Aralık: PKK`ya Darbe
Bingöl`ün Karlıova İlçesi`nde öldürülen GKK Hacı Alan`ı öldürülmesi olayına karıştığı iddia edilen Zindan kod adlı zanlı ile iran uyruklu Şiyar kod adlı 2 PKK`li sağ olarak yakalandı. Ayrıca daha önce PKK`ye yardım ve yataklık ettikleri iddiası ile yakalanan16 zanlıdan 12`si tutuklanarak Bingöl M tipi kapalı cezaevine konuldu.

Ali Yıldırım - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir