• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
İmmün hastası çocuklar ilik nakli bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde çıkan çatışmalarda Kurşunlu Camii yakınındaki evleri yıkılan aile, bağışıklık yetersizliğine bağlı immün hastası çocukları ile beraber ortada kaldı. Çocuklarının ilik nakli yapılarak tedavi edilmemesi halinde ölüm riskinin yüksek olacağını söyleyen aile, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Yaklaşık 11 yıldan beri iki çocuklarının hasta olduğunu ifade eden aile, yaşanan çatışmalarda evlerinin yıkıldığını, eşyalarının içinde kaldığını ve büyük mağduriyetler yaşadığını ifade etti.

“Çocuklarım yara bere içinde, bu acıyı yaşamak istemiyorum”

Yaşanan çatışmalar nedeniyle çocuklarının sağlık kontrollerinin aksadığını bu yüzden Sur`u terk ettiklerini belirten Özdemir, “Babalarının akciğer zarı patladı. İşsiz kaldı. Çalışamadığı için sigortası da bitti. Çocukların sağlık kontrollerini yapamıyoruz. Yetkililerden yardım eli ulaşmış değil. Biz, yardım bekliyoruz. Çocuklarımın nakil olması gerekiyor. Kontrollerini dahi yapamıyoruz. Bu sağlık kontrollerini yapamadığımız için dahi çocuklarımızın hayatı tehlikesi var. Bu acıyı yaşamak istemiyorum. Her günümüz ağlayarak geçiyor. Çocuklarım yara bere içinde. Çocuklarım bir ayın bir haftası rahat bir nefes alıyorlar. Gerisi hep ateşler içinde. Perişan oluyoruz. Çocuklar, ne olduğunu bilmiyorlar. Bir anne için en acı şey bu.” dedi.

“Doktor bir ay içinde gelmemizi istedi, bir yıl geçti gidemedik”

Hastalıkla başa çıkamadıklarını ifade eden Özdemir, “Çok zor durumdayız. Bu hastalık zengin hastalığıdır. Bu hastalıkla artık başa çıkacak gücümüz kalmadı. 2 ayda bir çocukları Ankara`ya götürmemiz gerekiyor. Doktor bir ay içinde gelmemizi istedi. Bir yıl geçti gidemedik. Her gün çocukları yatırıyoruz. Havaleler geçiriyorlar. Şimdiye kadar evimiz barkımız varken, iyi kötü bakabiliyorduk. Ancak şimdi hem Sur`da mağdur olduk. Hem çocukların babası hasta oldu. Hafif bir öksürükte dahi ciğerleri acıyor. Yetkililerden bir el uzatılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Çocuklarım okumak istiyor”

Oğlu ve kızında bu hastalıkların bir yaşından beri ortaya çıktığını belirten Özdemir, çocukların vücudunun çeşitli yerlerinde çıkan yaralar nedeniyle okul okuyamadığını söyledi.

Çocuklarının arkadaşları gibi okula gitmek istediğine dikkat çeken Özdemir, “Çocuklarım okumak istiyor. Ancak aylarca yatağa mahkum oldukları için okuyamıyorlar. Allah, kimsenin başına böyle hastalık vermesin. Verdiğine de şifa da versin. Keşke imkanlarımız olsaydı da onların ihtiyaçlarını karşılayıp, sağlık kontrollerini yapabilseydik. 13 senede bu acıyı yaşıyoruz. Devletten bize sahip çıkmasını umuyoruz.” diye konuştu.

“Çukurlar nedeniyle çocuğumun tedavisi aksadı”

Baba Umut Özdemir ise yaşananlar nedeniyle ambulansın evlerine gelemediğini ve çocuklarını da evden çıkaramadığını vurguladı.  

Evlerinin yıkılmaya başlamasıyla tüm halk gibi ilçeyi terk ettiklerini dile getiren baba Özdemir, “Aylardır, işsizim. Oğlumun sağlık kontrolleri bir yıldır aksıyor. Ankara`ya götürmemiz gerekiyor ancak götüremiyoruz. Akciğerimden ameliyat oldum. Bana ağır iş yasaktır. Diyarbakır`da da iş bulmak zordur. Daha dün çocukları hastaneden getirdik. Çocukların ilikleri için verilen serumlar 5 bin TL`dir. Şimdiye kadar sigorta karşılıyordu. Şimdi, işimden de oldum. Nasıl karşılayacağım ilaçları. Ne istiyorsak, çocuklarımızın sağlığı için istiyorum.” dedi.

“Savaş ve hastalık nedeniyle okula bir yıldır gidemiyorum”

Çocuklarının bu hastalıktan dolayı okul okuyamadığını belirten baba Özdemir, “Kızım okula gittiğinde, arkadaşları onunla dalga geçiyor. Hastalıklı olduğu için çocuklarım ile dalga geçiyorlar. Çocuğum da bu yüzden okula gitmek istemiyor. Zaten okul okuyacak gücü de kalmamış.” ifadelerini kullandı.

İmmün hastalığına yakalanan Kadir Özdemir ise “Kardeşimle beraber sağlığımıza kavuşmak istiyoruz. Savaş ve hastalık nedeniyle okula bir yıldır gidemiyorum. Yavuz Selim ilkokulunda okuyorduk. Okulumuz yakıldı. Devletten ve hayırseverlerden bana ve kardeşime yardım eli uzatılmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

“Okula gittiğimde sivilceli diyorlar”

Hasta olduğu için okula gidemeyen Kübra Özdemir, “4 yıl boyunca okula gittim ancak daha sonra bu hastalık yüzünden bıraktım. Okula gittiğimde sivilceli diyorlar. Dalga geçiyorlar. Kalbim kırılıyor. Bu yüzden okula gitmek istemiyorum. Ben onlardan uzaklaşmak istiyorum. Sağlığıma kavuşmak istiyorum. Devletten ve tüm hayırseverlerden yardım eli uzatmalarını istiyorum.” diye duygularını dile getirdi.  (M. Sıddık Bilge – İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir