• DOLAR 32.47
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2434.753
  • ...
`Müslüman`ın yapacağı ilk görev Peygamberin hayatını okumaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman şubesi tarafından yapılan Siyer-i Nebi sınavında görev alan okul idarecilerine ve öğretmenlerine verilen teşekkür plaketi programında bir konuşma yapan Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, bir Müslüman`ın yapacağı ilk görevin Peygamberin hayatını okumak olduğunu belirterek, O`nun hayatını anlamadan tamamlanan her şeyin eksik kalacağını ifade etti.

AGD Batman Şubesi tarafından Batman`da düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında görev alan okul idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür plaketi verdi. Programa, Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve AGD`nin tanıtım sinevizyon gösterimi ile devam etti.

“Biz, insanlara ne kadar İslam`ı, Allah`ın kelamını ve Resulünü anlatabilmişiz

Programda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Cihat Arık, Ortadoğu coğrafyasında İslam adına insanların birbirlerini öldürdüğünü, bombaların patlatıldığını ve bunu İslam adına yaptıklarını söyleyenlerin olduğuna dikkat çekerek, burada Müslümanların bir nefis muhasebesi ve özeleştiri yapmaları gerektiğini belirtti.

“Bazı insanlar İslam`ı terörizmle bir ilişki kurmak istediklerinde bunu değerlendirmek gerekiyor” diyen Arık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hakikaten biz yabancılara, Müslüman olmayan toplumlara ve insanlara İslam`ın barış ve esenlik dini olduğunu ne kadar anlatabilmişiz diye sormamız gerekiyor. Kendi coğrafyamızda âlemlere rahmet olarak inen ve karıncayı dahi incitmeyen bir Peygamberin ümmeti olduğunu söylüyoruz, ama burada insanlar ellerine silah alıyor, insanları öldürüyor ve bunu farklı amaçlar doğrultusunda hak olarak görüyor. Burada da biz, insanlara ne kadar İslam`ı, Allah`ın kelamını ve Resulünü anlatabilmişiz diye sorgulamamız gerekiyor.”

“Allah`ın kelamını ve Resulünü anlatacak bir ilim, eğitim misyonu olmalıdır”

Bu amaçla yapılan siyer sınavlarını çok anlamlı bulduğunu ifade eden Arık, “Bu memleketin üç tane temel sorunu var; eğitim, eğitim ve eğitim ama içi boş olan bir eğitim değil. Pozitif filmlerle dolu bir eğitim değil. Uhrevi iklimleri içinde barındıracak, Allah`ın kelamını ve Resulünü de anlatacak bir ilim, eğitim misyonu olmalıdır. İnsanlar hep, ‘bize ne tavsiye edersiniz` diye sorduklarında kendilerine, insanların hayat hikâyelerini okuyun diyorum. ‘Ne okuyalım` diye sorduklarında, ilk etapta Hz. Resulullah`ın hayatını okuyun diyorum. Çünkü onun hayatını anlamadan, anlamlandıramadan tamamlanan her şey eksik kalacaktır. Bir Müslüman`ın yapacağı ilk görev budur. Biz insanlara örnek olabilmek istiyorsak, Hz. Peygamberin sünneti seniyede ne yaptığını bilmek gerekiyor. Çünkü O`nun yaptığı her şey Kur`an ahlakıdır.” diye konuştu.

“Önemli olan gençlere siyer kitabını hayatlarına geçirmeyi sağlamaktır”

Daha sonra konuşmak için kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, önemli olanın siyer sınavına giren öğrencilere, okudukları siyer kitabını hayatlarına geçirebilmeyi sağlayabilmek olduğunu söyledi. ‘Bütün Müminler kardeştir` anlayışında yetişen gençliğe ihtiyaçlarının olduğunun altını çizen Aslan, dünyanın neresinde bir Müminin ayağına diken batmışsa ve zulme uğramışsa ve zulme uğruyorsa onların acısını yüreğinde hissedebilen bir gençliğe ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti.

“Peygamberimizin hayatını uygulamaya koymanın yollarını aramalıyız”

Ardından bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar ise gençlerin geleceklerinin iç açıcı olmadığı bir dönemde Peygamberi yeniden hatırlatmak üzere yapılan sınavları takdir ettiğini belirtti. Yaşar, “Allah`ın Resulü Veda Hutbesinde, ‘size iki şeyi emanet bırakıyorum, onlara sarılırsanız yolunuzu asla şaşırmazsınız. Birincisi Allah`ın kelamı Kur`an-ı Kerim ve Allah`ın Resulünün sünnetidir` diye buyurmuştur. Peygamber efendimizin hayatını ve sünnetini anlatmamızın yanında uygulamaya nasıl dönüştürebiliriz diye, belki bundan sonraki adımda bunu hesaplamamız ve hedeflememiz kanaatindeyim.” dedi.

Son olarak AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, siyer sınavı yapmalarındaki temel nedenin, gençlerin iki cihan saadetine vesile olmak olduğunu dile getirdi. Özkan, gençlere Peygamberin hayatını ve yaşayışını öğretip, O`nu örnek olarak bugün yaşadığı buhrandan kurtulmasına vesile olmak istediklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından sınavda emeği geçen okul idareci ve öğretmenlere teşekkür plaketi verildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir