• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sur`da evi ve işyeri yıkılan ailenin içler acısı durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da 84 gündür sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların devam ettiği Sur`da yaşayan aileler, mağdur durumda olmanın hüznünü yaşıyor.

Yasağın halen devam ettiği Fatihpaşa Mahallesi`nde ikamet eden bir aile, çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle başka bir mahalleye göç etmek durumunda kaldı. Yanına eşya almadan evini terk etmek zorunda kalan K.B.(50), eşiyle birlikte yasağın uygulanmadığı İskenderpaşa Mahallesi`ne taşındı.

Kurşunlara hedef olmamak için evden çıkarken başlarına beyaz mendil taktıklarını söyleyen K.B, mağdur durumda olduklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Sur sokaklarına gelerek çukur kazan PKK`lilerin bu girişimlerini tasvip etmediklerini dile getiren K.B, “Fatihpaşa Mahallesi`nde oturuyorduk. Durumumuz iyiydi, en azından kendi mahallemizde olduğumuz için rahattık. Bir evimiz ve işyerimiz vardı. İşyerimizde 150 bin TL`den fazla değerde eşyamız vardı. Orada durmamıza müsaade etmediler. Sokaklara gelip hendek kazdılar. Biz kazmalarını istemiyorduk, onlara karşı çıkıyorduk.” dedi.

13 gün boyunca çatışmaların arasında korkuyla yaşadıklarını ifade eden K.B, çaresizlikten her gece oturup ağladıklarını aktardı.

“Başıma beyaz mendil takarak çıktım”

Evi ve işyerinin çatışmalarda roket isabet etmesi sonucu yıkıldığını dile getiren K.B, şunları kaydetti:

“Orada çatışmalara şahit olduk. 13 gün boyunca evin içindeydik. Çatışma ve silah sesleri nedeniyle gece uyuyamıyorduk. Elektriğimiz ve suyumuz yoktu, dayanamıyorduk. Evden, başıma beyaz mendil takarak eşimle beraber çıktım. Evimizin ve işyerimizin yıkıldığını söylüyorlar. Birkaç defa bakmaya gittik ama müsaade edilmedi. İşyerimize roket isabet ettiğini duyduk. Biz evimizi, malımızı bırakmayı istemiyorduk. Allah, buna sebep olanlara hakkımızı bırakmasın.”

Şimdi 4 çocuğu ve eşiyle birlikte perişan bir halde yaşamaya çalıştıklarını belirten K.B, okul okuyan çocuklarına harçlık verememenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

“Evde hiçbir şeyimiz yok, yardım istiyoruz”

Artık annelerin ağlamamasını ve çatışmaların bir an önce bitmesini isteyen K.B, “Eşim şimdi işsizdir, 3 çocuğum da okul okuyor. Onlara harçlık bile veremiyoruz. Perişan bir haldeyiz. Başımıza gelenler nedeniyle her birimiz ayrı bir yere dağıldık. Devlet tarafından ayda bin TL alıyoruz. Onunla ihtiyaçlarımızı biraz olsun karşılamaya çalışıyoruz. Evde hiçbir şeyimiz, yemek yapacak tüpümüz bile yok. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyorum. Artık anneler ağlamasın, askerleri öldürmesinler. Hepimiz acı içindeyiz. Her gece her gece oturup ağlıyoruz. Güzelim Diyarbakır`ı mahvettiler. Daha ne yapacağımızı bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz/M. Hüseyin Temel-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir