• DOLAR 32.57
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.465
  • ...
 `Şehadet Gecesi` etkinliğine yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Rahmet Kültür ve Yardımlaşma Derneği,    Şubat ayı şehitlerini anmak için amacıyla düzenlediği “Şehadet Gecesi” etkinliğine Gaziantepliler yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe Gaziantepliler yoğun ilgi gösterirken, salonda yer kalmayınca kimi katılımcılar etkinliği ayakta izlemek zorunda kaldı.

Ömer Naimoğlu`nun sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Muhammed Ata Yeğin`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program daha sonra Rahmet-Der Başkanı Adem Kılınç`ın yaptığı açılış konuşması ile devam etti.

Kılınç konuşmasında, birçok İslam aliminin Şubat ayında şehit olduğunu hatırlatarak, “İslami davanın öncüleri ve yolumuzun kandilleri olan şehitlerimizi yad etmek ve onların yolunu sürdürmek için bu gün burada toplanmış bulunmaktayız. Şubat ayında önemli dava lideri birçok şahsiyet,  hayatlarını hak yolda feda etmişlerdir.”dedi.

Program daha sonra Grup İnzar`ın şehitleri konu alan ezgileri seslendirmeleri ile devam etti.Özellikle Kurban eti dağıtırken 6-8 Ekim olaylarında PKK`liler tarafından hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşları üzerine bestelenen ezgilerin seslendirildiği esnada salonda duygu dolu anlar yaşandı.

Daha sonra 6-8 Ekim olaylarında PKK`liler tarafından Kurban eti dağıtırken vahşi bir şekilde katledilen Şehit Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz Amca, bir konuşma yaparak 6-8 Ekim`de yaşadıkları vahşeti anlattı.

Mehmet Gökgöz Amca`nın konuşması sık sık tekbirlerle kesilirken, kimi katılımcıların Mehmet Amcanın acıklı konuşması karşısında gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

“Bizim davamız Allah yolunda kendimizi feda etme davasıdır”

Kurban bayramında kurban kesemediğini ancak oğlu Hasan`ı Allah yolunda kurban ettiğini belirten Gökgöz, “Müslümanlar öldürülmekle kesinlikle bitmezler. Keşke Hasan gibi 10 tane oğlum olsaydı da, onları da bu dava uğruna feda etseydim. Bir oğlum vardı. Onu da Allah (cc) yolunda feda ettim.”dedi.

Oğlu Hasan ve arkadaşlarının Kurban bayramında fakirlere kurban eti dağıtırken, kendilerini de kurban ettiklerini belirten Gökgöz, “Şehit Hasan ‘Babam bu bayramda kurban kesmemiş ben kendimi kurban ettim` diyerek şehit oldu. Bizim davamız Allah`ın, Peygamberin ve Kur`an`ın davasıdır. Bizim davamız Allah yolunda kendimizi feda etme davasıdır.”ifadelerini kullandı.

“Camiye giderken bana da silah sıktılar”

Gökgöz, “İkindi namazını kıldık. Bize haber geldi. Köy Der`e saldırı olmuş. Biz kalkıp yola çıktık. Yolda bizim yolumuzu kestiler. Biz Hasan ve diğer şehitlere yetişemedik. O gün adeta mütedeyyin kişileri öldürmek için İslam düşmanları yemin edercesine sokaklara dökülmüştü. Camiye giderken bana da silah sıktılar. Daha sonra arabayı bırakıp kaçtık. Bizi aradılar bulamadılar, bulsaydılar bizi de öldüreceklerdi. O anda Hasan`ın annesi bana telefon açtı. Hasan`dan haberim olup olmadığını sordu. Beni sordu. Bende yaralı olduğumu söyledim. Bir yere sığınmışın eğer beni bulabilseler, beni şehit edecekler hakkınızı helal edin dedim.” şeklinde konuştu.

“O zalimler beni de şehit etmeye çalıştılar”

PKK`lilerin kendisini de şehit etmeye çalıştığını belirten Gökgöz, şöyle devam etti:

“Bu dava büyüktür. Hepimiz çalışmalıyız. Şehit Hasan`ın bir arkadaşı bana kurban eti dağıtmadan önce aralarında geçen bir konuşmayı anlatı. ‘Bana dedi, çabuk olun, biz gidip şehit olacağız` Hakikaten de oğlum o gün şehit oldu. Bayrama 3 gün kala bana da şehit olacağını söyledi. ‘Ben şehit olacağım, ama bu zalim ve dinsiz PKK gündeminde sende varsın` Hakikaten de o zalimler beni de şehit etmeye çalıştılar.”

‘Zalimlere asla boyun eğmeyiz` diyen Gökgöz, “Biz kimseye hakaret etmeyiz Ama zulmü de asla kabul etmeyiz. Bu ruh bu canda olduğu müddetçe zulmü asla kabul etmeyiz Biz bu yolda gerekirse canımızı feda ederiz. Ama bu zalimlere asla boyun eğmeyiz.”diye konuştu.

“Ölümü sevenler ölmekten korkmazlar”

Daha sonra İTTİHAD'UL ULEMA üyesi Abdulkadir Üstündağ Hoca, günün anlam önemine dair yaptığı konuşmasında, Allah yolunda şehit olmanın fazileti konusuna değindi.

Bu dünyada nasıl öleceklerini bilmeyenler nasıl yaşayacaklarına karar veremeyeceklerini belirten Üstündağ, “Şehitler bize nasıl yaşayacağımızı öğretiyorlar. Bize nasıl öleceğimizi öğretiyorlar. Nasıl öleceklerini bilmeyenler nasıl yaşayacaklarına karar veremezler.”dedi.

Bu gün insanlığın ve özelde Müslümanların nasıl öleceklerine karar veremediğini aktaran Üsütndağ, “Nasıl öleceklerine karar veremedikleri için nasıl yaşayacaklarına karar verebilmiş değillerdir. Eğer bu kararı verebilmiş olsalar sorun kökünden hal olacaktır. Aslında şehitler bize nasıl ölmemiz gerektiğini öğretiyorlar. Şehitler bize aslında ölümün yokluk olmadığını öğretiyorlar. Ölümü sevenler ölmekten korkmazlar. Ölümü anlayanlar bütün dünyaya meydan okurlar.”şeklinde konuştu.

Program yapılan dua ile sona erdi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir