• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
İşgal Güçleri Nablus`un Güneyinde Filistinli Bir Genci Şehit Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal güçleri bugün (21 Şubat Pazar) öğle saatlerinde Nablus'un güneyindeki Havara beldesinde işgal askerlerine yönelik bıçaklama girişiminde bulunduğu iddiasıyla Filistinli bir genci şehit etti.

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen 0404 haber sitesi, Filistinli gencin beldedeki Beyta Kavşağı yakınlarında işgal askeri bıçaklama girişiminde bulunduğunu, işgal askerlerinin gencin üzerine ateş açtığını ve Filistinli gencin olay yerinde şehit olduğunu bildirdi.

İşgal güçlerinin yerde yatmakta olan Filistinli gence ilk yardım ekiplerinin müdahalede bulunmasına izin vermediği belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı ise konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, işgal güçlerinin bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu bahanesiyle Nablus'un güneyinde Filistinli bir genci yargısız infazla şehit ettiğini açıkladı.

Geçen yıl Ekim ayında başlayan ve halen devam etmekte olan Kudüs İntifadası nedeniyle işgal güçleri kontrol noktalarında Filistinli birçok genç erkek ve kızı bıçaklama girişiminde bulunduğu iddiasıyla şehit etti veya yaraladı. Aynı gerekçeyle onlarca genç de gözaltına alındı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir