• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
Mısır`da darbe karşıtı tutuklular açlık grevi başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'ın başkenti Kahire'nin güneyindeki El-Akreb Hapishanesindeki bazı darbe karşıtı tutukluların, gördükleri muameleyi protesto etmek amacıyla açlık grevine başladığı bildirildi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan (İhvan) yapılan yazılı açıklamada, açlık grevine girenlerin bu hareketinden övgüyle bahsedilirken sayıyla ilgili bilgi verilmedi.

Londra merkezli Human Rights Monitor'den yapılan açıklamada ise Akreb Hapishanesindeki bazı siyasi tutukluların açlık grevi başlattığı duyuruldu. Açıklamada, tutukluların hakkını savunma anlamı taşıyan bu harekete destek verdiğini ifade etti.

Zamir el-İhvan (İhvan'ın Vicdanı) isimli sosyal paylaşım hesabında da açlık grevine başlayanlar arasında, İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayret Şatır'ın yanı sıra kapatılan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, HAP Başkan Yardımcısı Isam el-Aryan, eski Gençlik Bakanı Usame Yasin, eski Yerel Kalkınma Bakanı Muhammed Ali Bişr gibi isimlerin yer aldığı ifade edildi.

Sitede, tutuklulara yönelik kötü muameleler arasında "hapishaneye ilaç ve yiyecek girişine izin verilmemesi ve tıbbi ihmal nedeniyle hastalanmalarının" yer aldığı belirtildi.

Tutukluların yakınları, hapishaneye yiyecek ve giyecek girişi ile tutukluların her gün bir saat yürüyüş yapmasına izin verilmesini, görüş saatlerinin bir saate çıkarılmasını, ziyaret esnasında konuşmaların dinlenilmemesini, hastaların tedavi için Tora Hapishanesine nakledilmesini ve Akreb'deki 6 tutuklunun ölümüne sebep olan yetkililerin cezalandırılmasını istiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir