• DOLAR 32.569
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2440.517
  • ...
Zahar: İslam ümmeti Filistin`i ihmal ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Siyonist işgal güçleri, son günlerde işgal altında tuttuğu Filistin`in çarşı pazar gibi birçok yerinde her yaştan Filistinlileri, bıçaklı eylem girişiminde bulunacağı bahanesiyle yargısız infaz ediyor. Geçtiğimiz pazar günü de Filistin genelinde aralarında yaşları küçük kız ve erkek çocukların da bulunduğu 6 Filistinliyi katletti. Hemen hemen her gün orantısız çatışmaların sürdüğü Filistin`de, siyonist israil her gün katliam yapıyor. Ekim ayından bu yana yani 3,5 ayda katledilen Filistinli sayısı 180... Bu da her güne iki Filistinli şehid demek oluyor. Diğer yandan her gün bir bahaneyle Mescid-i Aksa`ya yönelik tacizler de sürüyor. Filistin`in birçok yerinde ise Yahudileştirme faaliyetleri kapsamında Filistinlilerin evleri yıkılarak yeni yerleşim birimleri inşa ediliyor. Siyonist rejimin işgal altında tuttuğu Filistin`de estirdiği terörle birlikte işledikleri vahşi katliamlar, artık sıradanlaşmış durumda. Hele ki tüm dünya Suriye`de devam eden iç savaşa kilitlenmişken kimse israilin terörist katliamlarına ses çıkarmıyor.

Siyonist israil`in işlediği katliamları en iyi bilenlerden biri olarak Gazze`de bulunan Hamas liderlerinden Dr. Mahmud Zahar`la konuştuk. Zahar, işgalci israil`in bıçaklı eylem bahanesiyle küçük çocukları bile katletmekten çekinmediği terörist faaliyetlerini ve dünyanın bu çığlığa duyarsız kalmasını gazetemize değerlendirdi.

İSLAM ÜMMETİ FİLİSTİN`İ İHMAL EDİYOR

Peygamber (s.a.v) Efendimizin bir hadisiyle söze başlayan Hamas liderlerinden Zahar, ‘Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ne ona zulmeder ne de onu kandırır.` Fakat biz maalesef Filistin halkının İslam ümmeti tarafından şu anda ihmal edildiğini ve bir tür kandırılmış olduğunu görüyoruz. Çünkü İslam ümmetinin içinde bulunduğu durum, maalesef bu manada Filistin sorunuyla ilgilenmesine engel oluyor” dedi.

IRAK, SURİYE, YEMEN YETMİYORMUŞ GİBİ İÇERİDE DE ABBAS GİBİLER…

İslam aleminin içinde bulunduğu kaos durumuna dikkat çeken Dr. Zahar, Müslümanların birbirleriyle uğraşmaktan düşmana karşı duramaz hale geldiğini ifade ederek, “Herkesin bildiği üzere şu anda İslam âlemi meşgul birbirleriyle. Irak`ta, Suriye`de, Yemen`de, Libya`da kısacası her yerde Müslümanlar birbirleri ile uğraşıyor. Tabi ki Filistin sorunu şu an yalnız bırakılmış durumdadır. Bu da yetmiyormuş gibi Filistin halkının içinde de Mahmud Abbas gibileri, işgalci israille ilişki içindedirler. Filistin halkının aleyhinde bir ilişki geliştiriyorlar. Buna rağmen Filistin halkı, özelikle İslami direniş bütün imkanlarıyla mücadeleye devam ediyor. israilin ulusal güvenlik teorisini adeta yıkıyor ve bütün bu şartlarda da Filistin halkı sahip olduğu kıt imkanlara rağmen israili aciz bırakıyor. En azından gelecek konusunda karamsarlığa itiyor. Biz kesinlikle bu mevcut duruma rağmen Filistin halkının başarıya ulaşacağına ve sonuca gideceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

ÖNEMLİ ŞART GAZZE`NİN DURUMU

Türkiye`nin uzun bir süredir özellikle Mavi Marmara davası nedeniyle ilişkilerini en alt düzeyde tuttuğu israille arasında süren müzakerelerin anlaşmaya yakın olduğu şeklinde medyada haberlerin çıktığını hatırlattığımız Hamas Lideri Zahar, “Biz Türkiye`nin israile karşı bu konuda ortaya koyduğu şartları biliyoruz. Bunlar üç şart idi. Birincisi; özür. İkincisi; tazminat. Üçüncüsü; Gazze`nin üzerindeki ablukanın kaldırılmasıydı. Biz biliyoruz ki birinci şart, özür dileme hususu gerçekleşmiştir. Zaten bunun ardından tazminatın da çok ciddi bir sorun olmadığı biliniyor, bu da yerine getirilebilir bir şarttır. Geriye kalan önemli son şart Gazze`nin durumu. Bunun için de bazı söylentiler var. İşte bir havaalanının kurulacağı ya da özel bir limanın açılacağı gibi bazı şeyler duyuyoruz” diyerek Türkiye ve israil arasındaki olması muhtemel anlaşma sürecini anlattı.

‘ÜZERİMİZDEKİ KUŞATMAYI KALDIRIN`

Türkiye`nin Gazze üzerinde devam eden israil ablukasının kaldırılması şartından geri adım atmaması gerektiğinin altını çizen Dr. Zahar, şöyle konuştu; “Gazze`nin üzerindeki kuşatmanın hafifletilmesi bizim için çok mühim bir adımdır ve biz bunu bekliyoruz. Türkiye`nin bundan ödün vermemesini bekliyoruz. Bu şartlarda ısrar etmesini bekliyoruz. Çünkü bu, bütün Gazze`nin umudu ve talebidir. Biz de Türkiye`den bunu bekliyor ve umuyoruz. Aksi takdirde Türkiye baştan beri ortaya koymuş olduğu tavrından ödün vermiş olacaktır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir