• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yaşlı ve hasta haliyle göç etmek zorunda kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çukurların kazılması, barikatın kurulması ve ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle mağdur olan halk, kitleler halinde bölgeden göç etmişti.

Lalebey Mahallesinde oturan ve ağır hasta olan 73 yaşındaki Mahmut Güzel ise çatışmaların yaşandığı bölgeden çocuklarının yardımıyla göç edebildiğini söyledi.

Geçirmiş olduğu kalp ameliyatı nedeniyle yürümekte ve kendi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan Mahmut Güzel, göç ettiği sırada PKK`lilerin ağır silahlarla sokaklarında gezdiğini belirtti.

“Ancak kendimizi kurtarabildik”

Şu an bir yakınının yanında kalan Güzel, “Mahallenin birçok yerine hendekler kazılmıştı. Her gün patlama sesleri geliyordu. Benim Mardin`in Derik ilçesinden misafirlerim gelmişti. Onları çatışmalar arasında zorla çıkardık. O sırada sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştı ancak PKK`liler sokaklarda ağır silahlarla dolaşıyordu. Oğlum geldi beni ve misafirlerimi aldı. Ali Paşa Mahallesi tarafına eşyalarımızı getirdik. O sırada meydana gelen patlamalar nedeniyle eşyalarını bırakarak Benusen semti üzerinden ilçeden çıktık. Ancak kendimizi kurtarabildik. Bizim evimizi talan ettiler. Kapılarımızı kırdılar.” dedi.

Kendi memleketlerinde muhacir olduğunu söyleyen Güzel, “İlçeden çıktıktan sonra akrabaların evine geçtik. Muhacir olarak akraba evlerinde kaldık.” diye konuştu.

Son olarak yetkililere seslenen Güzel, bir eve verecek kira paralarının olmadığını, Sur`dan göç etmek zorunda kalan halka yardım edilmesi gerektiğini belirtti. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir