• DOLAR 32.569
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2440.517
  • ...
Okullara bisiklet dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı” kapsamında Mardin`e gönderilen 330 bisiklet düzenlenen törenle okullara dağıtıldı.

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen törene Mardin Vali Vekili Tolga Kamil Ersöz katıldı.

Sağlıklı bir yaşam için sporun önemine dikkat çeken Mardin Vali Vekili Tolga Kamil Ersöz, “Sağlık için hareket şart. Okullarımıza dağıtılan bisikletler sayesinde çocuklarımız hareket edecek, hem daha sağlıklı olacak hem de sporu sevecekler.” dedi.

Programın amacını hareketli yaşam tarzının benimsenmesi ve sporun yaygınlaştırılması olduğunu vurgulayan Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, “Kronik hastalıklar olarak bildiğimiz obezite, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kalp damar hastalıkları gibi hastalıkları önemli ölçüde aktivite yetersizliğiyle bağlantılı. Hareketli hayat tarzının tercih edilmesiyle bu hastalıklara yakalanma oranları büyük ölçüde azalıyor. Bu beden ve ruh sağlığının korunması ve geliştirilmesinde ortaokul seviyesindeki çocuklarımızın günde en az bir saat orta şiddette fiziksel aktivite yapması gerekmektedir.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir