• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
`Fuarlar çiftçilerimize önemli katkılar sağlamaktadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in arıcılık bakımından çok önemli bir yere gelmesi için çalışmalarının devam ettiğini belirten Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, Arıcılık sektörünün çok hızlı ve iyi bir şekilde ilerlediğini söyledi.

Gaziantep`te düzenlenen Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık fuarlarının kendilerine ve çiftçilere çok önemli katkılar sağladığını ifade eden Koca, firmaların tanıtımı açısından fuarların öneminin çok büyük olduğunu belirtti.

Koca, “Gaziantep`te düzenlenen fuarların çiftçilerimize katkısı olmaktadır. Yeni arıcılarımız başlamak için bizden gerekli bilgi alıyorlar. Bu şekilde fuarlar arıcılığın ve arıcılık sektörünün gelişmesi açısından son derece önemlidir. Fuarlara her yıl katılıyoruz. İnşallah bundan sonra daha fazla hızlı gelişerek ve daha da büyüyerek fuarlarımız devam edecek.”dedi.

“Arıcılar ile çiftçiler işbirliği yapmalıdır”

Gaziantep`teki arıcılık sektörünün çok hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydeden Koca, Türkiye`de yılda 24 bin ton bal üretildiğine dikkat çekerek, Gaziantep`te bir yıl içerisinde yüzde 70 oranında bir büyüme sağlayarak arıcılığın hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirtti.

Günümüzde bütün yiyeceklerin üçte birinin polen taşıyarak yetiştiğini ifade eden Koca,  “Gaziantep Arıcılar Birliği olarak kendi öz markamızı oluşturmuş bulunmaktayız. Önümüzdeki yıllarda kendi öz markamızla kendi ürünlerimizi piyasaya süreceğiz. Arıcılar ile çiftçiler işbirliği yapmalıdır. Fuarlar bu açıdan önemlidir. Türkiye`de yılda 24 bin ton bal üretilmektedir. Bu da önemli bir rakamdır.” ifadelerini kullandı.

"Arı balı, poleni ve arı sütü insan sağlığı açısından önemli"

Arı balının, polenin ve arı sütünün insan sağlığı ve yaşam açısından son derece çok önemli olduğunu söyleyen Koca, arıdan başka bu görevi üstlenen bir canlının olmadığını vurgulayarak, “Bal ve diğer Arı ürünlerinin dünyanın en değerli ve en önemli gıdalarıdır. İnsan sağlığı açısından özellikle yüzyıllar boyunca ilaç olarak kullanılmış olan gıdalar üretmektedir. Bilindiği üzere arılar her çiçekten bal alır. Hemen hemen bitkilerin yüzde 85`ininden nektar ve polen alır. Bu şekilde arıcılarda bunu insanların sağlığına arz ederler.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir