• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Hasar Tespit Çalışmaları Son Buldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN-Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada 15 Kasım tarihinde başlatılan hasar tespit çalışmaları 22 Aralıkta son buldu denilerek gerekli değerlendirmelerle basına bilgi verildi. İlimizde 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen deprem afeti nedeniyle 15 Kasım tarihinde Van İli Merkez Mahalleleri başta olmak üzere il köylerinde ile ilçe mahalle ve köylerinde gerçekleştirilen Kesin Hasar Tespiti çalışmaları 22 Aralık tarihi itibariyle tamamlanmıştır.

1136 Teknik Personel Kesin Hasar Tespiti Çalışmalarında Görev Almıştır
Yapılan Kesin Hasar Tespiti çalışmalarında büyük çoğunluğu çeşitli kamu kurumları personelinden oluşan ve gönüllülerle birlikte sayısı 1136 `ya ulaşan teknik personel görev almıştır diye belirtilen açıklamada "Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı`ndan 30, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinden 158, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinden 548, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüklerinden 35, Karayolları Bölge Müdürlüklerinden 99, Orman ve Su İşleri Bakanlığı`ndan 10, Meteoroloji Bölge Müdürlüklerinden 10 teknik personelle birlikte, TMMOB bünyesindeki 246 personelin gönüllü katılımlarıyla toplam 1136 teknik personel kesin hasar tespiti çalışmalarında görev almıştır." denildi.

Çalışmalar 22 Aralık Tarihinde Son Buldu
Van İli Merkezinde 29 Merkez Mahalle, 1 Organize Sanayi Bölgesi, Bostaniçi Beldesinde 5 ve Erçek Beldesinde 2 mahalle olmak üzere toplam 37 mahallenin 3 Aralık tarihinde başlatılan Kesin hasar tespit çalışmaları 22 Aralık tarihi itibariyle tamamlandığı belirtilen açıklamada "Van Belediyesi`nce 2007 kayıtlarınca belirtilen 62000 bağımsız yapı bölümü ve TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) 2011 verilerinden elde edilen 82000 bağımsız yapı bölümü sayılarını geride bırakan, toplamda 94287 teknik inceleme sonucu değerlendirmeye tabi olan 83774 bağımsız yapı bölümünün (Konut, İşyeri, Ahır, Depo vs..) Kesin Hasar tespiti sonuçlanmıştır. Van ili merkez mahallelerin tümünde Kesin Hasar Tespiti sonucu oluşturan Afetzede isim listeleri 27 Aralık tarihi itibariyle ilgili mahalle muhtarlarına teslim edilerek, 30 gün süreyle askıda kalacaktır. Aynı zamanda kesin hasar tespit sonuçları valiliğimiz web sitesinde ilan edilecektir. Afetzedeler, isim listelerine dair itirazlarını valilik tarafından belirlenen okullarda yapabileceklerdir. Askı süreci sonucunda başlatılacak olan itirazlar kesin hasar tespiti sürecinde itiraz dilekçeleri değerlendirilecektir." diye belirtildi.

İsim Listeleri Askıya Alındı
Van Merkez İlçe Köyleri için 15 Kasım tarihinde başlatılan Kesin Hasar Tespiti süreci 2 Aralık tarihi itibariyle tamamlanmıştır denilerek açıklamada şu ifadeler yer aldı: "93 köy için tamamlanan teknik incelemeler sonrası Van İli Merkez İlçe köylerine ait afetzede isim listeleri 7 Aralık tarihinde köy muhtarlarına teslim edilerek askıya çıkmıştır. 30 günlük askı sürecince afetzedeler, İsim Listelerine dair itirazlarını ilgili askı süreci içerisinde İrfan Baştuğ İlköğretim Okulunda alınmaktadır. Askı süreci sonucunda başlatılacak olan itirazlar kesin hasar tespiti sürecinde itiraz dilekçeleri değerlendirilecektir."

30 Günlük Askı Sürecince Afetzedeler İtirazlarını Suna Bilirler
Ayrıca deprem afetinin yıkıcı etkisini gösterdiği Erciş İlçesinde 15 Kasım tarihinde başlatılan Kesin Hasar Tespiti süreci 5 Aralık tarihi itibariyle tamamlanmıştır denilen açıklamada, "Toplamda 44200 teknik incelemenin yapıldığı Erciş ilçesi genelinde değerlendirmeye tabi olan 41907 bağımsız yapı bölümü için kesin hasar tespiti sonuçlanmıştır. Erciş İlçesi merkez ve belde mahalleleri ve Erciş ilçesi köyleri için, Kesin Hasar Tespiti sonucunda icmallere yansıyan tespit sayıları ve Hasar Oranları Erciş Genelinde Afetzede İsim Listeleri 9 Aralık tarihinde mahalle ve köy muhtarlarına teslim edilmiş olup, askı süreci başlanmış bulunmaktadır. 30 günlük askı sürecince Afetzedeler, İsim Listelerine dair itirazlarını ilgili askı süreci içerisinde, ilgili muhtarlık veya Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü aracılığıyla yapabileceklerdir. Askı süreci sonucunda başlatılacak olan İtirazlar Kesin Hasar Tespiti sürecinde itiraz dilekçeleri değerlendirilecektir." denildi.

Edremit`te 4361 Bağımsız Yapı Bölümü İçin Kesin Hasar Tespiti Sonuçlanmıştır
Ayrıca yapılan açıklamada "Edremit İlçesi genelinde 5 Aralık tarihinde başlatılan Kesin Hasar Tespiti arazi ve icmal çalışmaları 21 Aralık tarihi itibariyle tamamlanmış bulunmaktadır. Toplamda 6025 teknik incelemenin yapıldığı Edremit ilçesi genelinde değerlendirmeye tabi olan 4361 bağımsız yapı bölümü için kesin hasar tespiti sonuçlanmıştır. Edremit İlçesi genelinde Kesin Hasar Tespiti sonucu oluşturan Afetzede İsim Listeleri 27 Aralık tarihi itibariyle ilgili mahalle muhtarlarına teslim edilerek, 30 gün süreyle askıda kalacaktır. Afetzedeler, İsim Listelerine dair itirazlarını ilgili askı süreci içerisinde ilgili Muhtarlık veya Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü aracılığıyla yapabileceklerdir. Askı süreci sonucunda başlatılacak olan İtirazlar Kesin Hasar Tespiti sürecinde itiraz dilekçeleri değerlendirilecektir.

Mahallerde 38 Günlük Çalışma Neticesinde…
Yapılan açıklamada mahallelere de değinilerek, "Van ilinde 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen deprem afeti nedeniyle Van İli Merkez Mahalleleri, Van İli Merkez Köyleri, Van İli Erçek ve Bostaniçi belde mahalleleri, Erciş İlçesi Merkez Mahalleleri, Erciş İlçesi Köyleri, Erciş İlçesi Çelebibağ ve Kocapınar belde mahalleleri, Edremit İlçesi mahalleleri, Edremit Çiçekli Belde Mahalleleri, Edremit İlçesi köylerinin tamamında sonuçlanan Kesin Hasar Tespiti çalışmaları 22 Aralık tarihi itibariyle tamamlanmıştır.15 Kasım tarihinde başlatılan ve 22 Aralık tarihi itibariyle tamamlanmış olan 38 günlük kesin hasar tespiti sürecinde toplam 162459 teknik inceleme sonucu değerlendirmeye tabi olan 147675 bağımsız yapı bölümü için kesin hasar tespiti sonuçlanmış olup; metruk, değerlendirme dışı ve inşaat halindeki bağımsız bölümlerin kesin hasar tespiti sayısı 14784 mertebesindedir" diye açıklandı.

Burhan Teke-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir