• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ergani Devlet Hastanesi 2012 Açılacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ergani`de yapımı tamamlanmak üzere olan 150 yataklı yeni Devlet Hastanesi`ni Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz ile birlikte ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 2012 yılının Mart veya Nisan ayında açılması planlanan hastaneyi gezen Vali Toprak, hastanenin geçici kabulü yapılmadan kullanıma açılmasının yanlış olacağını ifade ederek, "Gerekli şartların sağlanarak geçici kabulün tam manasıyla yapılmasının ardından hastanenin Mart Nisan gibi bahar aylarında halkın hizmetine gireceğini söyledi.

Mevcut eski hastanede 22 poliklinik bulunduğunu ve 38 uzman doktorun çalıştığını ifade eden Hastane Müdürü Erdal Aslan, poliklinik sıkıntısı nedeniyle bazı doktorlara oda açamadıklarını söyledi.

Vali Toprak ise Ergani`de 40 uzman doktorun olmasının ilçe için önemli bir hizmet olduğunu ifade etti. Sağlık alanında son yıllarda sağlanan gelişme ve yatırımların önemli olduğunu ve bu gibi hastanelerin vatandaşa yönelik büyük bir hizmet olduğunu söyleyen Toprak, "Şu an Ergani`de 40`ayakın uzman hekimin olması bir ilçe için çok önemli. Bu hastanede açılacak 57 poliklinik, şu an eski hastanede oda yetersizliği nedeniyle poliklinik açamayan doktorlarımıza da imkân sunmuş olacak ve vatandaşlarımız da bu güzellikten iyi bir şekilde yararlanmış olacak" dedi.

Osman İçli - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30783.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30784.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30785.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir