• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
Muş`taki Yağışlar Taşkınlara Sebep Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş’ta bir haftadır etkili olan yağışlar, su taşkınlarına neden oldu. Merkeze bağlı Sungu Beldesinde ilköğretim okulunu su bastı. Okulda eğitime 1 gün ara verildi.

Son yağışlar ardından yükselmeye başlayan Sungu Deresi, bugün sabah saatlerinde taşmaya başladı. Taşkında, su altında kalan 16 derslikli Sungu İlköğretim Okulu’nun bahçesinde su seviyesi yarım metreyi buldu. Okulun zemin katında su seviyesi yükselirken, okul idarecileri her ihtimale karşı önemli evrakları okuldan çıkarmaya başladı. 470 öğrencinin bulunduğu okulda eğitime 1 gün ara verildi.

Okulun her yıl aynı sıkıntıya maruz kaldığını söyleyen Sungu İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Mehmet Mihdi Sayılgan, bu sorunun çözülmesini istedi. Okul yönetimi tarafından eğitime bir gün ara verildiğini ifade eden Sayılgan, “Şu anda okulumuzun zemin katı tamamen sular altında. Geçen yıllarda da meydana gelen taşkınlardan dolayı okulun temelinde ciddi hasar oluşmuş durumda. Temelden okul içerisine su akıyor. Okul yönetimi bugün eğitime ara verdi. Çocuklarımız yarın Sungu Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda eğitime devam edecekler.” dedi.
Öte yandan, bölgeye gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, su seviyesinin yüksek olmasından dolayı çalışmaları güçlükle yapıyor. Su taşkınlarından dolayı mahsur kalan çocuklar ise Sungu Belediyesi’ne ait iş makineleriyle güvenli bölgeye götürülürken, su altında kalan evlerde de tahliye çalışmaları yapılıyor. Suda mahsur kalan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne ait bir kamyonet ve traktörler bulunduğu yerden kurtarıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir