• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Demirtaş`a Bir Kınama Daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş`ın "Devletin imamları JİTEM`den farklı amaç gütmüyor. Orada saf tutmayız" açıklamasına tepkiler dinmiyor. Diyarbakır, Mardin, Batman, Adıyaman, Şanlıurfa, Van, Bitlis, Malatya, Elazığ, Bingöl, Siirt, Şırnak, Hakkâri, Gaziantep, muş, Erzurum, Ağrı, Kars ve Iğdır`da hizmet veren Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Din Bir Sen) temsilcileri, ortak basın açıklaması yaptı.

"İslam inancında İmamlar; toplumun önderleri ve Peygamberlerin varisleridirler" denilen açıklamada, "Özgün İslam anlayışının temsilcileri olan imamlarımız, Tevhidi yaşam biçimini ikame etme amacı ile toplumun temel dini gereksinimlerini adalet ve hakkaniyet ölçüsünde ifa etmektedirler" denildi.

Yıllarca diyanet mensubu olarak halka hizmet veren imamların, sistemin kendilerine yönelik her türlü mağduriyetlerine rağmen kendilerini hiçbir zaman sistemin uygulamaları ile özdeş görmedikleri ifade edildi.

Açıklamanın devamda, "Sistemin yanlış ve taraflı uygulamalarını ölçü alarak imamlarımızı toplumun büyük bir kesimi tarafından lanetlenen, insanlık dışı uygulamalara öncülük eden JİTEM ile birlikte göstermeye kalkışması kim tarafından olursa olsun gaflet ve dalalettir" denildi.

Din Bir Sen Bölge Temsilcileri olarak, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş`ı kınadıklarını belirten açıklamada, "başta camiamızın güzide imamları olmak üzere tüm Müslüman halkımızdan açıkça özür dilemeye davet ediyoruz" denildi.

M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir