• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
PKK`lilerden Mersin`de yeni bir vahşet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonuyla Sur ilçesinden Mersin`e giden bir grup öğrenciye saldıran PKK`liler yeni bir barbarlık sergileyerek, Cafer (Hüseyin) Gizli isimli çocuğu katlettiler.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır`ın Sur ilçesi ve farklı illerden bir grup öğrenci Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonuyla Mersin`in Silifke ilçesine götürüldü. Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü 23 Nisan Tesisine yerleştirilen öğrencilerin içerisindeki bir grup PKK`li, (Mardin ve Hakkari'den geldikleri belirtiliyor) dindar olan öğrencilere yönelik sözlü sataşmada bulundu. Ardından yaşanan tartışmanın büyümesiyle PKK`liler, 11. sınıf öğrencisi Cafer Gizli (16) isimli çocuğa kesici aletle saldırdı. Saldırı sonrası Cafer Gizli şehit oldu. Yaşanan saldırıda başka öğrencilerin de PKK`liler tarafından yaralandığı bildirildi. 

Olayın faillerinden olduğu iddia edilen M.D`nin yakalandığı, 16 kişinin de gözaltında olduğu belirtiliyor.

6-7 Ekim 2014'te yine PKK'liler tarafından katledilen Yasin Börü ile aynı okuldan olan Cafer Gizli`nin  cenazesinin Adana Adli Tıp Morgu`na kaldırıldığı öğrenildi.

Cafer Gizli`nin amcazadesi Muhammed Nur Gizli`nin de 90`lı yıllarda PKK tarafından şehid edildiği biliniyor. (İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir