• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Umut Kervanı`ndan mağdur halka 2 kamyon yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Platformu, sokağa çıkma yasakları, çatışmalar ve göç nedeniyle mağdur olan bölge halkı için başlatmış olduğu “Mazlum ve mağdur halkımıza vakit yardım vaktidir” kampanya karşılık buldu.

Umut Kervanı Yardım Platformu`na üye dernek ve İslami sivil toplum kuruluşları kampanyaya destek vererek, mağdurlara ulaştırması için topladıkları 2 kamyon yardımı Batman Umut Der Gıda Bankasına verdi.

Umut Kervanı Yardım Platformu`na üye olan Umut Der Gıda Bankası aracılığıyla 2 kamyon yardım, çatışmaların devam ettiği Cizre, Silopi, Nusaybin, İdil, Dargeçit ve çatışmalardan dolayı halkın göç ettiği Midyat ilçesinde bulunan irtibat noktalarına ulaştırıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Batman Umut Der Genel Sekreteri M. Nurullah Günaydın, “Umut Kervanı Yardım Platformu olarak mağdur ve mazlum halkımıza başlatmış olduğumuz ‘Mazlum ve mağdur halkımıza Vakit Yardım Vaktidir` çağrısı talep buldu. Gerek platforma üye olan derneklerimiz, gerek İslami sivil toplum kuruluşları un, çocuk maması, çocuk bezi, battaniye ve gıda malzemelerinden oluşan 2 kamyon yardımı platforma üye Umut Der Gıda Bankasına ulaştırdılar. Bu yardımların çatışma olan yerlere ulaşması için irtibat noktamız olan Midyat, İdil ve Silopi`ye yardımları bıraktık. Bu yardımlarımız irtibat noktalarımız aracılığıyla orada bulunan mağdur ve mazlum halka ulaştırılacaktır.” diye konuştu.

“Mağduriyetler bitene kadar kampanya sürecek”

Yardım kampanyasının mağduriyetler bitene kadar devam edeceğini vurgulayan Günaydın, “Yapmış olduğumuz çağrı karşılık bulmaya devam ediyor. Bu çağrının karşılığı şu an bir fiil yardım malzemelerin bize ulaşması ve sosyal medyada bu çağrının Türkiye gündeminde bir müddet kalmayı başarmasıyla devam etmektedir. Bu konuda duyarlılık gösteren herkese teşekkür ederiz. Bu çağrımızla istedik ki, bölgede mağdur duruma düşmüş her noktaya yardım ulaştıralım. Şu an sadece yerel ve belirli bir bölgeye yapılan yardımlar tekdir edilecek faaliyetlerdir. Ancak bölge halkını tümü ile ele almamız gerekli olduğundan bölgenin tümüne yönelik yardım çağrımız olmuştur. Çatışma ortamından göç edenlere ve çatışma bölgesinde kalan mazlum ve mağdur halkımıza Pazartesi`nden bu yana çağrımız doğrultusunda ulaşmaya başlamış bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir