• DOLAR 32.256
  • EURO 34.692
  • ALTIN 2394.253
  • ...
Mahsur kalan hastalar helikopterle kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de etkili olan kar yağışı ve tipi, günlük hayatı durma noktasına getirdi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı bir metreyi aşarken, hava sıcaklıkları geceleri eksi 20 dereceye kadar düştü. Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar devam ederken, kırsal kesimlerdeki hastaların imdadına İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) yetişiyor.

Bingöl`de mahsur kalan iki hasta helikopter ambulansla kurtarıldı

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Elmagünü köyünde yüsek tansiyon  ve solunum yetmezliğinden dolayı fenalaşan Âdem Doğlınç, köye ulaşım sağlanamayınca köyde mahsur kaldı. Vakayı haber alan acil 112 ve UMKE ekipleri köye karayoluyla ulaşılamayınca,  helikopter ambulans istendi. Sağlık ekiplerince helikopter ambulansa alınan Âdem Doğlınç, Bingöl Havaalanına getirildi. Burada hazır bekleyen 112 sağlık ekibi, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hasata, Bingöl Devlet Hastanesine kaldırdı.

Bir diğer vakıada ise, Bingöl`ün Adaklı ilçesinde ani olarak fenalaşan hamile Bayan Perihan Eyiol, hastaneye ulaştırılması için ailesi durumu acil 112 ve UMKE ekiplerine bildirdi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle karayoluyla ulaşılamayınca haber verilmesi üzerine Sağlık Bakanlığı'na ait helikopter ambulans olay mıntıkasına intikal etti. Sağlık ekiplerince helikopter ambulansa alınan    hamile bayan   Eyiol, Bingöl Havaalanında bekleyen 112 sağlık ekibi tarafından ilk müdahale yapıldıkktan sonra Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine kaldırdı.

Solhan ilçesi Sükan Köyüne bağlı Karyağdı mezrasında mahsur kalan Mustafa Kantaş  adlı hasta, Solhan Devlet Hastanesine kaldırıldı.  Merkez Gökdere köyünde rahatsızlanan 35 yaşındaki kadın ise UMKE Bingöl ekibi tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Merkeze bağlı Gökçeli köyünde kurtarma operasyonu

Bingöl'de kar nedeniyle köyde mahsur kalan diyaliz hastası, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri ile UMKE sağlık ekiplerinin zorlu mücadelesi sonucu kurtarıldı.

Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde oturan 69 yaşındaki diyaliz hastası Filit Görünen, kar ve tipi nedeniyle hastaneye götürülemeyince durum sağlık ekiplerine bildirildi.

Harekete geçen 112 Acil Sağlık  ile UMKE ekipleri, paletli ambulansla, zorlu bir yolculuğun ardından köye vardı. Sağlık ekipleri tarafından alınan Görünen,  Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı. (Nihat Kanat-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir