• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Erbil`in Edepsizliğine Vanlıların Tepkisi Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Mehmet Ali Erbil`in, bazı bayanlarla görüntülenince, "Bunlar Vanlı depremzede kızlardır. Yedirdik, içirdik, uğurluyoruz" demiş. Bu edepsizliği duyan Vanlıların tepkisi ise çok sert oldu.

Van halkının karşı karşıya kaldığı doğal afet nedeniyle dünyanın dört bir tarafından Van`a insanlar yardıma koşarken Mehmet Ali Erbil`in bu ahlaksızca sözlerini büyük bir esefle kınayan Abdulhelim Almalı hoca sözlerini şöyle sürdürdü: "Van halkının karşı karşıya kaldığı bu doğal afet nedeniyle dünyanın her tarafından yardım için koşanlar, yardımlar gönderen insanların varlığı insanlığın hala ölmediğini, öyle ki, Japon Doktor "Atsushi Miyazaki" bunu canıyla ödeyerek gösterdi. Biz de ise bu halkın değerleriyle dalga geçen ünlü soytarı "Erbil" ise pisliğini kapatmak için kullanmaktadır. Umarım böylesi soytarılara daha fazla itibar edilmez toplumuzdan da gerekli cevabı alırlar."

Van`da yaşayan İsmail Tancan, "O insanlıktan nasibini almamış birisidir. Vanlı hanımları böyle bir sözle aşağılamaya kalkışması Onun terbiye seviyesinin düşüklüğünü gösterir. Başka bir söz de söyleyip böyle bir insan için kelimelerimi kirletmek istemiyorum." dedi.

Vanlı Cuma Nayman ise, " O edepsizin söylediği söz kendisine aittir. Herkes Vanlıların terbiyeli ve edepli olduğunu bilir. Yaşadığı pis hayatı Vanlıların temiz hayatını kullanarak temize çıkarmak istemiş. Onu kınıyoruz." dedi.

Selim Kaya da, "Yazıklar olsun. Sen kimsin ki böyle saçma sapan konuşuyorsun. Seni sevmiyoruz. Sakın Van`a gelme. Seni istemiyoruz." dedi.

Pek çok kesimden de tepkiler gelmeye devam ediyor.

Mahmut Aytekin-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir