• DOLAR 32.592
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2410.809
  • ...
Bölge Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Muhtemel bir yangına karşı hazırlıklı olmak ve bu konuda personele tecrübe kazandırmak amacıyla Batman Bölge Devlet Hastanesi`nde yangın tatbikatı yapıldı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekimliği, Batman Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ve Belediyeye bağlı İtfaiye ekiplerinden oluşan 45 kişinin ortaklaşa yaptığı tatbikat başarı ile sonuçlandı. Tatbikat sırasında üst katlarda mahsur kalan hastalar başarıyla tahliye edilirken, yangın merdivenlerini kullanan personeller de kısa sürede hastanedeki tahliyeyi sağladı. Odalarda yangın nedeniyle mahsur kalan 3 kişi şişme çadır açılıp üstüne atlamaları sonucu kurtarıldılar.

Yangın tatbikatında hastane bahçesinde çıkan muhtemel yangına yangın tüpleri ile müdahale edilerek söndürüldü.

Tatbikat sonrasında Batman Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği, Belediye`ye ait itfaiye ekiplerine teşekkür eden Başhekim Adnan Tuna; "Personelimizi bilgilendirmek için bu tatbikatı planladık. Bu tatbikatta hem hastaların, hem çalışanların transferi için, hasta yaralanmalarına karşı önceden yapılmış tedbir amaçlı bir tatbikattır. Tatbikat başarı ile geçti. Bu konuda da bir aksilik çıkmadı. Bundan sonraki oluşabilecek risklerde veya yangın durumlarında en azından personelimizin buna yaklaşımını değerlendirdik" ifadelerini kullandı.

Veysi Rüzgar-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir