• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
MGK olağanüstü gündemle toplanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MGK, 12 yıl aradan sonra yeniden Ocak ayında toplanıyor. 7 Ağustos 2003'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren değişikliğe kadar MGK toplantıları, ayda bir yapılıyordu. Değişiklikle birlikte toplantıların iki ayda bir yapılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda Ocak ayında yapılan son toplantı 23 Ocak 2004'te gerçekleştirildi. Bu tarihten sonra MGK, Aralık aylarında yılın son toplantısını, Şubat aylarında da yılın ilk toplantılarını yapmaya başladı. Son MGK toplantısı 18 Aralık 2015'te gerçekleştirilmişti.

OPERASYONLAR MASADA

Ancak PKK ile mücadele ve Suriye'deki gelişmeler ışığında 12 yıl sonra bir ay arayla MGK'nın toplanması kararlaştırıldı. Yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2016 yılının ilk MGK'sı gerçekleştirilecek. Toplantıda, PKK ile mücadele konusundaki kararlılık MGK'da bir kez daha vurgulanacak. Sur, Cizre, Silopi, Nusaybin'de yürütülen PKK operasyonlarında gelinen nokta ele alınacak. PKK ile mücadelede bölgede yaşayan vatandaşların olumsuz etkilenmesine müsaade edilmeyeceğinin altı çizilecek. PKK'nın bölgede yaşattığı yıkım da MGK'nın önemli gündem maddelerinden biri olacak.

SURİYE'DEKİ GELİŞMELER

Suriye'de yaşanan son gelişmelerin de değerlendirileceği toplantıda, önümüzdeki dönemde alınabilecek tedbirlerin yanısıra uluslararası toplumla işbirliği gözden geçirilecek. Türkmenlere yönelik Rusya ve Esed güçlerinin katliamları, PYD'nin Fırat'ın batısına geçme girişimleri ve bunlara karşı alınan tedbirler ayrıntılı olarak değerlendirilecek. Suriye sınırının güvenliğinin tesisinde gelinen son durum da masaya yatırılacak. Bölgedeki tüm bu gelişmelerin, istihbarat bilgileri ışığında gözden geçirilmesi öngörülüyor.

PARALEL YAPI İLE MÜCADELE

Milli güvenliğe yönelik iç ve dış tehditlerin kapsamlı bir şekilde değerlendirileceği toplantıda, Paralel Devlet Yapılanması'yla (PDY) yurt içinde ve yurt dışında sürdürülmekte olan mücadelenin kararlılıkla devam ettirileceği vurgulanacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir