• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD Adana Başkonsolosu Mardin`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`a yaptığı her ziyareti ayrı bir olay olan ABD'nin Adana Başkonsolosu John L. Espinoza`nın yerine atanan Linda Specht,  Mardin`e geldi. 

İlk olarak Mardin Valiliği`ni ziyaret eden ABD Adana Başkonsolosu Linda Specht, burada yaklaşık bir süren görüşmenin ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi`ne geçti.

Başkonsolos Specht, Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk ile belediye yetkileri tarafından karşılandı.

Burada gazetecilere kısa bir açıklama yapan ABD Adana Başkonsolosu Linda Specht, bölgedeki 22 ili kapsayacak bir program yaptıklarını ve bu illere çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi. Bazı illerde yerel yöneticilerle tanışacakları aktaran Specht, Mardin`e ise ikinci gelişi olduğunu söyledi. Specht, “Tabi yerel hükümet yetkileriyle iyi ilişki içinde olmamız bizim için çok önemlidir. O nedenle Mardin`de olup bitenler hakkında bilgiler duymayı ümit ediyorum.” dedi.

Specht, bir gazetecinin ziyaretleriniz “ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden`in Türkiye ziyaretinin ardından olması tesadüf mü?” şeklindeki sorusuna “O konuya girmeyeceğim” şeklinde cevap verdi.

ABD Adana Başkonsolosu Linda Specht, yaptığı kısa açıklamanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir