• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
Miroğlu: Özerkliğin faturası halka pahalıya patladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Özel bir otelde yapılan toplantıda konuşan Milletvekili Miroğlu, çatışmaların yaşandığı ilçelerden yoğun bir göçün söz konusu olduğunu belirtti.

Miroğlu, “İdil`de bile nüfusun yüzde 80 oranında evlerini terk ettiğini söyledi insanlar. Nusaybin`de, Cizre`de de durum bu.  Yüzde 15-20 oranında bir nüfus kalmış. Bu aslında doğru hesaplanmamış yanlış hesapla yola çıkılmış bir siyaset tarzı oldu.” dedi.

Amerika`nın PKK`yı ayrı PYD`yi ayrı tuttuğunu, ancak PYD`nin ayrı PKK`nın ayrı bir örgüt olmadığını dile getiren Miroğlu, “Amerika, PKK'yı ayrı bir yere koyuyor, ama PYD ile görüşleri Türkiye'nin görüşleri bir örtüşme içerisinde olmuyor.  Bu çok net... Bunda ilk baktığınızda bir problem göremeyebilirsiniz. Rojova bölgesinde PYD etkin bir siyasi güçse ABD'nin bu güçle bir takım temaslar içerisinde olması Türkiye'yi rahatsız etmeyebilir diye düşünebilirsiniz. Ama rahatsızlık aslında, PYD`nin desteklenmesi ve PYD'ye verilen silahlar Türkiye'de Sur, Nusaybin yada Cizre'de karşımıza çıkıyorsa bur da bir problem var demektir. ABD'li politikacıların iddia ettiği gibi PYD ayrı bir örgüt PKK ayrı bir örgüt değildir.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir