• DOLAR 32.47
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2447
  • ...
`Oğlum gibi binlerce masum insan cezaevlerinde`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oğlunun 22 yıldır haksız gerekçelerle cezaevinde tutulduğunu söyleyen Sabri Dayan, 90`lı yıllarda Müslümanlara yönelik büyük eziyetler yapıldığını, bunun neticesinde oğlu Mustafa`nın da türlü işkencelerden geçirilip hapsedildiğini ve yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesini istedi.

Oğlu Mustafa Dayan`ın 22 yıldır suçsuz yere cezaevinde yattığını söyleyen Sabri amca, Ergenekon tahliyelerine vurgu yaparak “Devlet,  onların suçlu olduğunu bilmesine rağmen hepsini bıraktı. Benim oğlum ise Kur`an`ı yaşamak istediği için cezaevine konuldu. Oğlum suçsuzdur ve onun yeniden yargılanmasını istiyorum.” dedi.

Sabri amca, oğlunun 18 yaşından bu yana cezaevinde olduğunu hatırlatarak, ilkokuldan liseye kadar hep okulunu birincilik derecesiyle bitirdiğini,  çok efendi ve edepli biri olduğunu ve devletin de oğlu Mustafa`nın suçlu olmadığını iyi bildiğini söyledi.

“Oğlum gibi binlerce masum insan cezaevlerinde”

Sabri amca 90 yıllarda İslami kimliğiyle yaşamak isteyenlere karşı büyük zulümler yapıldığını ve o dönemde oğlunun da bu zulümler nedeniyle tutuklanıp cezaevine konulduğunu belirterek şunları söyledi:  “O zamanın münafık hükümeti kim camiye gidip Kur`an öğrenmek istediyse herkesi toplayıp cezaevine attı. Oğlum gibi binlerce masum insan bu şekilde cezaevlerinde. Nasıl olurda yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede Müslüman gençlerin hayatı böyle karartılır.”

Binlerce Müslüman gencin suçsuz yere cezaevlerine konulduğunu ifade eden Sabri amca, “Hristiyanlar bile kendi dinlerini öğretmek için çocuklarını kiliseye yolluyor. Yani biz kendi çocuklarımızın dinini, Kur`an`ı öğrenmeleri için camiye gönderdik diye suç mu işledik.   Bu suç mudur yani,  bu suç ise o zaman siz Müslümanlığınızdan şüphe edin.” diye konuştu.

“O dönemin zalim hükümeti Müslüman halka zulmetti”

Oğlu Mustafa Dayan`a ağır işkenceler yapıldığını, yargılama safhasında çok hukuksuzluk yaşadıklarını belirten Sabri amca, oğlunun yeniden yargılanması gerektiğini vurgulayarak, “Eğer bir suç işlemişlerse, insanlara zararları dokunmuşsa o zaman bende bunlar bu cezayı hak ediyorlar derim. Ama o dönemin zalim hükümeti Müslüman halka zulmetti. Bunu şimdiki hükümette biliyor. Oğlum 22 yıldır suçsuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor.  Yeter artık, bizde yaşlandık,  70 yaşına geldim, benim şekerim var, annesi de ayaklarından rahatsız.  Annesi iki ayağından da ameliyat olduğu için artık ne o ne ben oğlumun görüşüne gidemiyoruz.”  şeklinde konuştu.

“Ergenekon dosyasını açıp onları tekrar yargıladınız”

Cumhurbaşkanı`na ve Başbakan`a seslenen Sabri amca, “Oğlum gibi yüzlerce insan cezaevinde, artık yeter.  Suçsuz yere cezaevinde yatanlara bir çare bulun. Ergenekon dosyasını açıp onları tekrar yargıladınız,  devlet onların hepsinin suçlu olduğunu bilmesine rağmen ve onlar hükümeti yıkmak istemelerine rağmen siz onların hepsini serbest bıraktınız.  Bizim çocuklarımız Allah` ın dinini insanlara öğrettiler diye hâlâ cezaevlerinde tutuyorsunuz.  Bu mu sizin Müslümanlığınız,  sizin adaletiniz bu mu?” diye sordu.  (Yunus Sırat / M. Sıddık Bilge - İLKHA)     


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir