• DOLAR 32.556
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2445.715
  • ...
Karayolları Önüne Siyah Çelenk Bırakıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Diyarbakır-Batman Karayolunda meydana gelen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası nedeniyle Batman Demokrasi Platformu tarafından bugün saat:13.30`da Batman Karayolları 97. Şube Şefliği önüne siyah çelenk bırakılarak basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Genel-İş Sendikası Başkanı Murat Akın okudu.

Daha önce Ankara`da, Afyon`da, Bismil`de, Niğde`de ve Türkiye`nin değişik bölgelerinde karayolları katliamlarının yaşandığını belirten Akın; "Bölünmüş ikinci yolu daha altı ay önce hizmete açılan Diyarbakır-Batman Karayolu, birkaç ay içinde köstebek yuvasına dönmüş, trilyonlarca kamu kaynağı aktarılıp yapılan Salat Köprüsü, dört ay içinde çökerek kapatılmış ve son katliamda da görüldüğü üzere Sırat Köprüsüne dönüşmüştür" ifadelerini kullandı.

Dünyanın hiçbir yerinde yapımı biten bir yol, mucur tarlası olarak bırakılıp ölümlere davetiye çıkarmadığını vurgulayan Akın, "Ancak ülkemizde insan hayatı o kadar ucuz ki, yapımının bittiği düşünülen yollar mucur tarlası halindeyken trafiğe açılmış ve bunun sonucunda da yüzlerce insan yaşamını yitirmiştir" dedi.

M. Sait Çelik - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30694.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30697.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30695.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30696.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir