• DOLAR 32.903
  • EURO 35.362
  • ALTIN 2461.682
  • ...
Bingöl`de 278 köy yolu ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilerken, il genelinde 278 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yolları ile şehrin merkezindeki cadde ve sokakların açılması için çalışmalar sürüyor.

Dün sabah saatlerinden bu yana devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köylerde mahsur kalan hastaların kurtarılması ve ambulansların köylerde bulunan hastaları şehir merkezindeki hastanelere ulaştırması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler çalışmalarına devam ediyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünde yol formeni olarak görev yapan Alican Mollaoğlu, kapanan köy yollarının açılması için ekiplerinin başladıkları karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

120 personel, 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe ve 3 kar küreme aracı çalışma yürüttüklerini belirten Mollaoğlu, “Bingöl merkez ve ilçeler dâhil olmak üzere 278 köyümüz yağan kar nedeniyle kapalı durumda. Karla mücadelede kapsamında 3 bin 284 kilometrelik bir yol ağımız var. Karla mücadele çalışmalarımız il genelinde devam ediyor.” dedi.

“Yoğun kar yağışı ve tip nedeniyle ekiplerimiz zor anlar yaşıyor”

Mollaoğlu, “Şu an merkeze bağlı Yeni köy ve Dik köyü grup köy yolunda kar çalışmasını yapıyoruz. Şuan gördüğünüz gibi yoğun bir kar yağışı ve tipi var, bu da çalışmalarımızı zorlaştırıyor. Zaman zaman ekiplerimiz yolda tipi nedeniyle önünü göremeyip yoldan kayıp çeşitli tehlikelerle karşılaşıyorlar. Dik köyü yolunda kar çalışmasını yapan bir kar küreme aracımız yolun altına düştü. Şuan başka bir aracımız geldi yolun altına kayan aracımızı çekip kurtaracağız.” ifadelerini kullandı.

İl merkezinde etkili olan kar yağışı ile birlikte karla mücadele çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi`ne bağlı ekipler, ellerindeki kar kürekleri ile cadde kenarlarındaki kaldırımlarda biriken karları temizliyor.

Bingöl Belediyesi 4 greyder, 6 kepçe, 4 adet damperli kamyon, 70 personel ile şehir içerisinde kapalı olan yol ve kaldırımları açmak için çalışmalarına devam ediyor. Mobilize edilen ekipler, ellerindeki kar kürekleri ile cadde kenarlarındaki kaldırımlarda biriken karları temizliyor.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından yapılana açıklamada, Kar küreme çalışmalarının devam ettiği belirtilerek buzlanma riskine karşı 2 ekiple tuzlama çalışmalarının yürütüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, “Şehrimizi etkisi altına alan yoğun kar yağışının devam ettiği bugünlerde ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar. Etkili olan kar yağışı ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Şehrin değişik noktalarında karla mücadele çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor. Şehrin bütün mahallelerinde kar temizliği çalışmaları yapılıyor. Kar yağışının etkili olması nedeniyle özellikle ana arterlerin açık tutulması için ekiplerimiz aralıksız çalışmaktadır. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre vardiya sistemi ile çalışmalarına devam etmektedir.” denildi.

Ayrıca, Bingöl ile Muş, Erzurum ve Elazığ illerini bağlayan karayollarında özelikle buzlanma nedeniyle ulaşım zorlukla yapılıyor. Kar yağışı ve tipi yüzünden görüş mesafesinin sıfıra kadar düştüğü belirtilirken, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları uyarısı yapıldı. (Nihat Kanat- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir